Saturday, February 27

kesedihan yg x terhingga ..

aku xtau pon bnde ni telah pon terjd sepjg ketiadaan ku di umah...ish3...


patut la abah sedih je muka nye...x bermaya pon iye gak aku tgk.....



pastu mama ckp...abah selalu mrh2 lps kejadian.....



aku yg xtau cerita ini telah pon mengetahui segal punca2 kemurungan abah ku itu.....



rupe2nye burung kesygn nye telah pon mati di baham kucing....



mak aku ckp....buang je la kucing tu...dah mkn burung kesygn awk tu....


abah kate xpela....kurung je ngan kucing2 yg lain...abah x smpai hati sebenarnye..sebab kucing yg membaham burung kesygn nye itu ade anak...kan kesian anak nye kalau tibe2 mak nye xde....



maka dgn itu..abah la terpkse memendam rase kesedihan yg melampau...huhuhuhu



lihat la sangkar burung yg telah kosong....mama kate...mmg sah kucing tu yg mkn...sbb ade bulu2 burung tu byk kt tepi sangjar yg telah jatuh itu....kesian....


kesian abah jugak...sedih giler muka nye...aku tgk ari tu x lalu mkn pon.....aku jd sedih tgk muka abah....




kalau la aku byk duit pd mase ini...aku belikn sekor...ganti blk....aduhai....



tp td aku tgk abah telah pon kembali ceria...mgkin sbb anak kesygn nye pulang kot....sape???aku la....wat xtau lak...kah3....

terlajak ..

setelah smpai ke umah.......


aku telah pon di bygi oleh amaran2 supaya jgn mkn byk2.......


amaran2 tentulah dtg nye dr mak aku dan adk2 aku...sabar je la....hish3....



dan semlm...aku telah pon mengabaikan amaran2 tersebut....



bagaimana?????





blk2 dr karaoke bersame patin...aku telah pon tibai 2 bungkus nasi lemak...pd pukul 1130 mlm.....adoi...jatuh lg diet seimbang aku...mcm mne ni????hahahhaah



so..rase2 dah naik brape ek???huhuhuhu



dan pd mlm itu jugak..aku telah berpesan kpd adkku yg tersyg, epul supaya kejut aku esk pg...sbb nk ajak die joging kt setia alam.....



wah....aku tidur dgn keadaan dan semgt yg berkobar2...utk berjoging esk pg ni...huhuhu





tp....ape yg telah terjd????




xde sape pon kejut aku...dgn epul2 skali terlajak tdo...adoi...



mcm mne nk kurus ni???hahahahah




maka...utk menggantikan joging pg td...aku telah pon membuat segala keje umah di umah kesygn ku ini...antara keje2 umah yg aku lakukan pg td:-

  1. sapu umah...termasuk bilik aku...wiwin pemls...xnk sspu bilik...sengal pnye anak dara...hahahaha..bilik mak aku terkecuali...susah nk sapu..byk bnde...hahahah...alasan semata2..keh3...ampunkan kakak ye ma...
  2. mop dan jirus lantai dpn umah....sengaje je aku ni...nk buang2 air....abis smua aku siram...hahahahha..nasib la....aku tgh rajin mase tu...keh3
  3. sebelum wat dua bnde atas ni, aku telah pon membasuh dan menyidai kain2 di dlm mesin basuh..rajin anak abah...abah ku tersenyum lebar...huhuhuhu
  4. ape lg ek???mcm byk je aku wat..bile listkn dpt ni je ke???hehehehe...

itu je la kot...aku pon xpasti...heheheheh...


tp mg btol2 dpt menggantikan joging yg terlps tu...sbb aku peluh2 tahap xleh blah pnye...huhuhu



so...kurus kembali ke???


xde mknenye!!!!!!



same je...mak aku berkate....heheheheh



mksdnye...kesimpulannye..bile la baizura nk kurus...ish3...



peace no war~

Thursday, February 25

bas ..

pd entry kali ni...aku terpkse mencarut dan mengarut....harap tiada sesiapa yg tersinggung...



pd permulaan perjlnn pulang ku hari ini......

dimulakan dgn menaiki tren dr btg yg semgnye benar itu...btg benar..hahahahha

naik dr ctu...leh lak kitorg terslh pilih kabin....gerabak...tmpt kitorg masuk tu leh nye xde aircond...dah la agak ramai...leh lak aircond mati...ape la nasib aku hari ni...ish3....xpe lg..sbr je la...sbb bru mulakn perjlnn...lgpon...ade adk comel dlm gerabak tu...btol2 dpn aku...comel sbb tahi lalat die...wawa pon terpikat...ahhahaaha

selepas wawa menurunkan diri nye di stesen BTS(bandar tasik selatan)...hehhehe...aku pon terus ke blkg...ala...terjauh lak dgn dak comel tu...hehehe..menggatal jer keje nye...tp ok la..aku dpt bernafas...drp kt dpn nun jauh di sane..heheheheh


turun dr tren kt kl sentral...tren ke klang sedang mmbuka pintu nye...xyah la masuk...penuh giler...kalau msuk gak..leh giler tu...haahhha

xpela...tggu jer...lg brape minit jer ni...aku berkata pd dalila di smping ku...heheehehe


tggu2....smpai la tren...nasib baik x ramai...masuk2...kena berdiri gak..tp ok la...aircond ade..agak sejuk....best.....then...lame2 dpt kitorg berdua duduk...wah...pinggang aku bersorak ria....



tiba la kami berdua ke klang...dan berjln kaki smpai ke tmpt bas...dan berpisah....



aku terpakse naik bus ke meru yg kt dpn tu...bas blkg ni lum bukak...lgpon dah mlm...takut lak blk mlm2 sgt....so...aku naik je la....


naik2..wah,,penuh nye...xde tmpt duduk....aku istighfar dlm hati...smbil ber'ala2'....ala...penuh lak....hish!!!


xpela....berdiri...mula2 aku naik...satu je aku rase..sempit siot.....hish...ade lak minah indon ni...tepi ckit dik...die nk ke blkg...aku ckp la...bkn ade tmpt duduk pon....watpe nk ke blkg....xpe...mmg nk berdiri kt blkg....dgn kepayahan aku ke tepi...bg die lalu...baik baizura sbnrnye....leh tersenyum lg tu....


aku pon berdiri....smbil melayan perasaan yg x keruan.....



lame2...aku terpkse gak ke blkg...sbb pemandu bas yg sengal tu...xnk jln...die nk tggu lg...die x pk ke bas tu sempit...nk sumbat lg...xphm la aku....sengal tol!!!!!!dah la belagak tahap ci**n nk kena sembelih...lg nk lembap2 kan mase aku...lg aku x phm...hish....



aku dah mula emosi berterabur mase tu....kt blkg lak air cond x berfungsi ngan baik....aku rase..hari ni hari aircond mogok sedunia kot...xphm aku....bygkn la...td jer aku dah peluh2....smpai berbau bdn kot...eeheheh...tetap wangi sebnrnye...huhhuu....then...tmbh peluh2 kt bas tu lak....


basah kuyup aku..mencurah2 peluh2 aku....baju sluar tudung smua basah...bygkn la......sempit,panas...wah..mmg mendtgkn mrh!!!!!!!


aku xpenah kesian kt diri sndr sekesian itu....bygkn la...


kalau la smua org merasekn hal yg same...mesti korg pon mencarut....huhuhuhu....



baizura yg baik hati ini telah mencarut....agak2 jatuh x reputasi aku???hehheeheh


itu la kisah nye....sedih kan....kesian aku..............




pesanan khidmat masyarakat:
aku hanya la insan biase yg ingin meluahkn sesuatu..oleh sebab aku syg blog ni terlbh ckit....aku tulis gak bnde2 yg x sepatutnye...hehehehe

menyayat hati ....

perkara menyayat hati pd hari ini....


setelah aku berpulun2 separuh nyawa merentasi desa yg amat menyakitkan hati.......



smpai la aku ke umah...dgn hasrat dpt bertemu dgn ibu yg tersyg......



mula2...bertemu tanpa kata2 menyayat hati....sbb ibu tersyg ade di luar...busy melayan kanak2 di luar....



kemudian...ibu ku masuk..utk menonton kamelia katrina....ish3....




bermula la perbualan aku dan ibuku yg tersyg....


aku : ma...kakak gemuk ke??? (pertanyaan yg biase aku akan tnye bile smpai umah)

mama : haah...nampak sgt gemuknye...(muka adalah serius ok...aku takut dah mase ni...)

aku: ala...serius ke ma....

mama: yela...mmg nmpk sgt ko dah gemuk....

aku: ala....(diam seketika...memikirkn kebenaran yg jelas dan nyata...)



aku rase aku dah kurus...mcm mne lak mak aku kate aku gemuk...smua org lak tu kate aku gemuk...sedih oooo...mcm mne ni????



aku dgn niat blk umah nk mkn nasi ...mak aku msk....tp terus x jd...





dan skrg...aku menaip entry ini dgn keadaan perut yg bunyi2...sedih.....

Wednesday, February 24

timbul2 ...

bila mood jiwang...igt lak lagu ni...mmg bengong jer la kan....



tmbh2 la lg mood jiwang.....






jap lg...aku tdo mesti mmpi aneh2....cye la....adoi...xsggup!!!!!



hahahahah...

inilah dia ...

bile stress ngan asemen watpe????




biar jer asemen tu....biar die terbuat sendiri..hahahahah..nila idea terbangang yg penah aku terpikir...sila la pikir lg hebat ye...hahahaha

-
-
-
-
-
-



actually senang jer...kalau stress ngan asemen...layan lagu jiwang2...hahhahah



jadi beb...xcye try...asemen x jiwang...sebab tu xbest...hahahahha




cube la lecturer bg asemen jiwang2...aku rase smua student dpt 4 flat...xyah ajar...



lecturer pon ok...amik gaji buta jer...membuta jer pon ok gak...hahahaha...xde la kena mrh ngan rector....kah3....




ini adalah akibat kerana xdpt menyelesaikan soalan asemen yg sgt senang katenye....hahahahahah

bagaimana ???

pada mlm yg amat mulia ini.....


sebenarnye aku xde mase sgt...heheheh..tipu jer lbh baizura ni...hehhehhe


oleh sebab terlampau syg pd blog kesygn....aku tulis jugak mlm ni....



actually...aku nk citer ni jer....kehidupan manusia....



bile kite hidup di suatu tmpt...bermksd kite tggl or berada di suatu tmpt...kite mesti akan jumpe kwn....penting tau seorg atau ramai kwn ni....kalau sorg2...korg igt leh idup ke sebagai manusia biase...xleh......


paling2 pon leh tahan setahun dua jer...tahun kedua setgh tu mesti korg ade kwn..tp kwn kt hospital gila...tgkk...org giler pon nk kwn tau...hahahahahah



so....bile kite dah berkwn...kite kena la jage hati kwn kan...sbb kite ni...kalau leh..nk kwn hepi ngan kite...bkn nye benci kite..menyampah ke ...ape ke....tp kalau kite sebagai kwn menyampah or bnci kpd kwn kite tu...kite wat selambe je la....itupon kalau kite syg kwn kite tu.....



nk cari kawan...bukan seng tau...susah...kite mesti nk cr kwn yg btol2 masuk kepala kite....kalau x muat...sumbat2 jer...hehehehe...mksd nye..sekepala la ngan kite...haish...susah2..


tp bg aku...aku akan berkwn dgn sape2 yg nk kwn ngan aku..asalkn leh terima keburukan aku...aku terima smua nye yg ade pd kwn....mmg kdg2...aku geram ngan kwn2 sendiri...tp aku leh geram blkg2 jer...dpn2...aku xleh nk tunjuk....sbb aku syg kwn2 aku.....




huhuhu...so...kesimpulannye...hargai la kwn2 kite...sbb kwn2 la harta kite yg sementara....bkn selame2 nye...bkn senang nk cr kwn..igt tu....jgn la kite menyakiti hati kwn kite dgn satu perkataan pon...jaga hati kwn...huhuhu





peace no war ~

kesian....

aku kesian.......

kesian kepada siapa????

kepada blog kesygn...hish3...knpe la bosan sgt isi2 die...hahahaaah




so....aku sndr pon xtau kenpe....



mungkin sbb aku busy sgt kot....




kesian die...heheheheh

Tuesday, February 23

hepi2 ..

situasi skrg...amat hepi...




kenpa???




sebab aku ade kwn2 yg best giler....hepi beb...hahahahaha





dan ade jugak yg nk melayan perangai aku yg pelik2....wah2...hahahhaah






so...be happy in ur life...=)

skrg ..

baizura dah lame x menulis di sni...knpe??........



bkn sbb xde idea ye......hehheheh



tp................



sebab xde mase...konon2 buat asemen....buat mmg la buat...tp tu la...mcm xbuat pon iye gak....





ntah ape baizura buat...smpai melupakan blog kesygn...hish3...hehehheh





idea tetap ade...cume simpan dulu...tgh mls nk tulis...tggu la ade kerajinan...smua aku kuarkn dlm satu mase...haahhahahaha





tunggu................................huhuhu

Sunday, February 21

menenangkan jiwa...

agak2 ape yg menenangkan jiwa kite????



kalau aku la...selain solat ngan ngaji...nyanyi smbil teran2 kot...hahaahahah



aku sedar bahawa nyanyi tu xelok..tp ntah la...aku wat jugak....sbb aku rase dgn care tu je yg leh release tension aku....



kalau dpt karaoke...wah..lg best...ade mic..pastu nyanyi dgn feeling yg abadi...segenap jiwa aku aku nyanyi....wah....best2....hehehehehe




selain nyanyi...ade satu name yg menenangkan aku....hehehhe...sape..rahsia....walaupon die wat aku mcm org xbtol...aku tetap igt die...dan die je la yg leh tenangkan aku.....=)




kalau la aku boleh dpt die...huhuhu..jiwang2...geli...

Saturday, February 20

bosan!!!

aku sgt bosan dgn citer2 yg same.....


cube la skali sekala tu citer bnde lain....asik2 bnde yg same....



kalau sekali dua aku ok lg la kot...ni...same...setiap kali...di ulangi...setiap kali....agak2 la....




adoi...stress gak lame2...elok2 aku dah kurg stress...di tmbh ngan stress citer yg same lak.....kalau citer...mesti pasal lelaki...lelaki...lelaki...adoi...


mmg la pompuan memerlukan lelaki...tp kalau dah org xnk...watpe kejar...kalau kite xnk...watpe di pk2....hish...


kalau la bnde jahat tu di benarkan ....






dah lame dah aku maki die...hish...b***h tol la....





stress yg amat melampau...tgk la...hahahahah...aku dah gigit dah laptop kesygn aku ni....cume nk amik gmbr xleh....hahahahaha....so..aggp la itu aku ye...harap maklum...huhuhu

aku juga tidak tahu ...

hehehheh...


di sini aku ingin bercerita bahawa mak aku yg tersyg tu....telah pon bekerja smbil jd suri rumah.....



start dr tahun lps...mak aku keje jage anak org...dua org jer..anak cikgu.....



abg ngan adik la mak aku jage tu...yg abg umur si zulaika...8 thun la tahun ni...yg si adk umur 4 tahun....




antara abg dgn si adik...kitorg satu family suke ngan adik tu...nme die..adik tia..comel giler...muka die ala2 irma hasmie...aku rase...esk die besar mesti dpt pkwe mcm nabil gak kot....hahahhahah



mata sepet..baik lak tu...bkn baik ape ye...die ni peramah ....dgn smua org die leh kwn...agresif...xreti dok diam....degil pon iye gak...suke main hamster aku...pastu di picit2...bygkn la....mak aku pon sbr je la...sbb anak org...kalau anak sndr dah lame dah budak tu selamat....hahhahaha


oleh di sebabkn die ni perangai pelik2...aku terigt nk post satu entry berkenaan ngan die....huhuhuhu


ni la die irma hasmie versi kecil..heheheh


lihat la aksi2 nakal die...asal boleh jer die ni...huhuhu


konon2 die senam la tu,,padahal die tahu kitorg nk amik pic die..hish...nyampah2...huhuhu




ape la yg die wat tu???aku pon xtahu...huhhu



asal boleh je die...almari aku pon die leh tenung...bosan xde org layan die...pdn muka a.k.a kapok bahase jawe...huhuhu


amacam??Samseng x???huhuhu...ikut sape lg kan...hehheheh


ape yg menarik nye die ni...die suke pggil aku kakak besar....sbr je la...mmg perli aku ke ape tu???hahahah...mentang2 la aku agak besar....die leh pggl aku kakak besar...huhuhu...unik2...





dan yg paling penting...mak aku syg sgt kt die...sbb die yg jd peneman mak aku skrg ni...yela...kitorg smua dah besar2...bosan la mak aku..huhuhuhu

khas utk ika ....

entry kali ni amat la aku ingin tujukan kpd ika tersyg...hehehhehe



kpd ika yg nun jauh di sana....



kehadapan adinda(gedik lbh...harap tahu..) ika,


ape khabar ika di sane???oleh di sebabkn kemajuan yg amat pesat di bumi malaysia ini....kak bai nk tulis surat mcm mls...taip lg laju kot...huhuhu...so...kak bai mengepost je la ye...huhuhuhu

cuti amacam??ok ke??hehehhehe...tujuan entry kali ni adalah utk mmberitahu kpd ika yg pokok cili kite yg gemuk tu dah mula berbuah....hahahahha...bgge2,...heheheh

kt bwh ni ade attachment....heheheh...sila la tgk....huhuhu




*ni la nme nye teknologi skrg....kalau surat2...kena lak print gmbr tu dulu...huhuhuhu






nampak x cili yg bru nk besar tu ika???huhuhu...ade sape2 nmpk??sbb aku nmpk....hehheheh..nmpk la kt sini...=)...kalau tgk btol2..serius korg leh nmpk...skrg dah besar lg ckit....sila la tgk...huhhuhu


kesimpulannye...ika dan aku pndai gak menanam...tanam pokok cili jer la...uhhuhu


*aku harap ika bace la...kalau x malu jer...hahahahah

seperti dulu ...

aku ingin mnjd seperti sebelum ini....hehehhehe



aku dah lain ke????ntah la..same jer la kalau bg pihak diri aku sndr.....




kalau dah lain...tolong la igtkn aku...huhuhuhu.....






intro yg bgus...heheheh



lagu layan mlm ni....seperti dulu....

Seperti Dulu

Selalu ku mengharapkan
Kau akan segera pulang
Kau balik seperti dulu
Menghapuskan rindu
Yang sering menghantuiku

Semenjak kau datang
Di hatiku sayang
Semua resahku hilang
Diriku bukanlah
Seorang yang mudah
Menyerahkan cinta semudah kata

Kudambakan cinta
Indah seperti dulu
Kerna cintaku tak pernah rasa jemu
Biar hati bimbang
Aku terus menunggu
Benar ku tahu kau tak pernah jauh
Kau di hatiku

Di hari yang datang
Janganlah kau ulang
Lukai hatiku sayang
Aku pun bukanlah
Seorang yang bisa
Menggantikan cinta sekelip mata

Aku inginkan cinta
Kita seperti dulu
Kerna cintaku tak mudah rasa jemu
Biar hati bimbang
Aku terus menunggu
Dan aku tahu kau tak pernah jauh
Kau di hatiku


harap aku terhibur...asal boleh la ye...hehehhehe

Friday, February 19

agak best la..

lagu best...heheheh...ni je yg mmpu....



cewah.....sila hayati di hati anda ye...=)







mood baik punyer..............

kini dan ??

kini baizura bermood pelik.....




knpe???baizura sndr pon xtau....hish3...heheheeh



sory kpd blog keygn kerana tidak mengupdate blog kesygn di atas sbb2 yg xtau ape sbb nye...heheheheh




bak kate aku di facebook...sihat dan kuat hopefully....huhuhuhu

Thursday, February 18

xtau la ape dah jd ..

baru2 ni...aku rase lain sgt.....aku sndr pon xtau npe...

rase pelik2 pon ade gak...mmg pelik la...


mcm ade smthing x kena pon iye gak....tp aku xtau npe......


smua xkena....adoi...



rase mcm x sihat pon iye gak....knpe ek????





leh ke blog kesygn ku ini mmberi jwpn??hehehehhe






hope xde pape la kan...huhuhuhu...kerana..aku syg blog ni....aku nk tulis selagi mmpu....=)

Tuesday, February 16

tiba - tiba .. (part 2)

sedang aku asyik meng'ym' si jasni...........


tibe2 kedengaran bunyi dentuman yg amat kuat.....booommm...booommmm...gtu la lbh kurg...translation amat lemah sekali..heheheh..aku lom amik kelas yg sepatutnye...huhuhu



mula2 aku ok lg...tenang....sebab aku mula2 dgr tu...mcm bunyi org tendang2 pintu...aku pk org mengamuk..xpon ade pkwe mengamuk...pecah masuk umah awek die ke....


then...terdgr semula...hah....xkn la lame sgt...x agak2 lak kan....bunyi nye semakin kuat...lalu ku bertanya pd si jasni...

"ko ade dgr something x???"baizura bertanya pd en jasni di hujung jari(kalau tepon hujung talian..kalau ym2 hujung jari la kan????)..heheehe


dieckp ade.....bunyi mercun katenye...aku pon mls nk amik port la kan.....mgkin jugak...


tp yg aku peliknye...selalu bunyi mercun x mcm tu...



dan yg geli hati nye...mase dgr bunyi tu...aku nk bukak sliding door pon gigil2...aku pk dah mcm2 dah....


negeri 9 ni dah kena serang dgn komunis blk ke....alahai..ngarut x??hahahahah...tp serius bunyi mcm bunyi boom beb...sebijik2....



xpon aku dah pk dak2 international kt cni wat masalah ke..smpai nk boom kolej..mak aih...aku dah pk satu jer....aku lom abis blaja...agak2 la nk boom kolej kan...hahahahah


tp sebenarnye xde pon..perasaan aku jer...mgkin benar kate2 jasni....mercun jer kot...so....




sekarang aku kembali tenang...bru la aku leh taip blog dgn tanpe gangguan...hehehehehehe

kembali ceria ..

setelah entry yg berunsurkan mood slow...kali aku tampil dgn mood ceria kembali...hahaahah


ceria la sgt...biase2 je pon...xde bnde yg happy pon...huhuhu


intro yg bgus kan???huhuhu


entry kali ni aku nk cerita pasal adk2 lelaki aku jer...


dulu mase dorg kecik2..org ckp kembar x seiras....sbb dorg ni sentiase bersame....ape dorg ade...mesti bnde yg same...x kira la ape...baju...kasut...beg...smua la....



kalau si abg ade...si adk pon mesti ade.....si abg adalah epul...si adk adalah ripin...


wlaupon mcm tu...perangai dorg ni mmg lgsg berbeza..muka pon nmpk lain...kecik2 jer same...dah besar lain.....



si abg, selalu mengalah ngan adk nye...baik plak tu...ikut jer ape org ckp....x degil la org ckp,..blaja pon agak pandai berbanding adk nye....pasal duit lak..die jenis pandai bejimat...kedekut la kdg2..tp kalau ngan kakaknye tersyg, die xpenah kedekut pon....hahhhahaha



kalau si adk lak...panas baran...tp die tetap baik...manje lak ngan mak aku...harap muka jer konon2 kacak die ckp..huhuhu...die seorg yg penyayang pd aku...mood senang berubah....ikut sukati die la....huhuhu...blaja nye bkn x pndai...tp mls...tu jer..huhuhu...boros tetap ade...mcm kakak nye...hahahahah...si adk ni suke sgt kacau abg nye....aku pon xtau npe..tp nmpk la die syg abg nye...hehehehhe...lg satu perangai die yg aku paling x suke adela....die suke kacau brg abg nye....ape abg nye ade...die pon nk...aku rase..mgkin sebab dah di biase kan mase kecik2 dahulu kala...hehehhehe



so...kesimpulannye....dorg adalah adk2 lelaki aku...hehehhe..bkn la adk korg....huhuhuhu



*kakaknye tetap yg paling comel...harap tahu...heheheheheh


sedangkan kembar seiras pon org kate perangai dan perasaan lain2...ni kan lg bukan si kembar...jarak dorg setahun semggu jer....=)

memendam rase ...

aku sekarang ini sedang berada pd mood yg agak slow seperti sebelum2 ni....hehheehh...sila amik mood anda apabila anda memulakan pembacaan pd entry ini...trime kasih...



ape yg kite rase bile .....

  • seringkali kite je yg kena mengalah....dr mula perkenalan smpai la sekarang...asik kite jer yg kena dgr ckp die...ikut perangai die...ape2 smua die...

  • kite sentiase memendam rase terhadap die..dan kdg2...bile kite dah meluahkan...die tau ape yg kite rase...die langsung x ambik peduli pon...ape kite rase???sakit hati kan...alahai...sape je la sggup kalau bukan aku..huhuhu

  • die kdg2 wat x endah pd kite...padahal..kite sentiase igt die...x kire bile...di mana...stiap saat die je la kite pk...pdahal die...langsung x igt kite kot...tp tu la..bak ate mak aku...kite xtau hati org...huhuhu

  • die akan cari kite bile die memerlukan kite...tp bile kte memerlukan die..die lgsg x muncul utk bg sokongan...sebaliknye org lain...hampa hati kite....

  • die pernah mencerita kan tentang gadis idaman nye yg die sndr x kesampaian utk miliki sedangkan die tau yg kite ade utk nye selame ini...dgn menganggap kite ni hanya sekadar kwn...die mencerita segalanye...dan kite...sentiase merelakan....

  • die kdg2 melayan kite baik...baik sgt...mcm die dah bersedia nk terima kite...hari2 mesej...hari2 call...tp...sekejap je...sekejap sgt...sebulan pon x penah smpai...percye la...hish3...sedih ooo..tp time die layan baik tu...mmg btol2 baik sgt...kite pon terpedaya sekejap...ish2

tp yg peliknye...kenpe kalau die dah wat kite mcm tu pon...kite tetap ade utk die???sggup diperbodohkan oleh die...smua nye sggup???sebab ape???


sebab syg kot..tp tu la...org ckp...syg x bertempat...sggup kite gadaikan perasaan org lain sbb die...kenape die lgsg x hargai dgn ape yg kite dah wat??tega nye die...=)


ntah la...dunia...satu hari nnt..pasti Allah akan tunjukkan...pengorbanan aku itu..insyaAllah....=)




harap2 die akan sedar sebelum aku xde...yg penting..tiada selain die...hehehhe..


baizura agak jiwang pd waktu ini...harap phm ye...=)





*harap tiada sesiapa yg gelak setelah mmbce entry ku pd kali ini...kerana ade unsur2 skema di dlm nye...hahahahahah

adat dunia ..

manusia...


orang ...



human being ....



ape jadah nye la baizura ni..hahahah....intro yg bgus kan???huhuhu



sebenarnya aku nk citer satu jer...pasal manusia yg suke dgki ngan manusia lain...aku geram gak...sebab aku dpt rase yg smua org suke dgki ngan aku...padahal aku xla sehebat mne...org biase je....hish...tension jap!!!!!





harap aku dpt bahagia di akhir2 hidup ku....hehehehehe

Monday, February 15

tersebut la kisah ..

utk seketika.........


kembali aku ke alam kanak2......



bile kite kanak2...mcm2 perkataan kite translate kan ke bahase kite kan......




contohnye:-

  • dum2: biase nye aku guna kan bahase ni utk menunjukkan aku nk tdo...hahahhah..klaka kan...antara dialog kpd mak aku adela..."mama..kakak nk dum2..ngantok la..."hehehheh...mak aku telah pon meng'apply'kan perkataan ni utk adk2 aku...huhuhu...kire aku ni leh jadi mneyumbang bahase gak kan...heheheheh

  • yum2: ni plak di gunakan oleh aku utk menunjukkan aku nk mkn....xtau la kalau org lain pon ade gune gak kan..huhuhu...sbb selame ni aku dgr aku ngan family aku jer yg menggunakannnye...huhuhu...best kan???yum2..

  • bobok: "mama..kakak nk bobok..." xpon... "kakak...dah2..meh cni bobok...dah mlm dah ni..."...hah.ape lg...perkataan utk tido la...tp aku rase ramai kot yg gune perkataan ni...huhuhu

sebenarnye byk perkataan2 yg kite akan cipta sndr bile kite kanak2...lg2 time2 kite ngah pelat lg tu kan...bru nk blaja ckp lg...huhhu...dan kalau kite perasaan, kanak2 juga akan menggunakan perkataan yg pelik2 yg di ajar oleh mak nye sndr...huhuhu..harap phm...hehheehh...


hak cipta terpelihara perkataan2 di atas adalah hak milik smua...hehehhehe...kalau korg rase nk guna utk anak2 korg...silakan...

*gmbr hanya utk hiasan blog kesygn..ntah anak sape ntah aku amik gmbr die ni...huhuhu...pinjam jap ye....=)





kpd yg tiada anak...gune la utk diri sndr...heheheheh


*aku pon xtau ape sebab aku mengepost entry ini...aku kurg idea kot...jap2 lg muncul la idea2 baru...harap bersabar...heheheh

terbaru ..

lebam aku kt betis tu dah makin teruk...makin itam....


agak2 jd pape x???Adoi...





yang benar,

baizura yg keresahan terhadap lebam di betis......

mood lame2 ..

mood lame2...bile kite dlm kejatuhan emosi...kite akan cari ni kot...hehehhehe



lihat2....=)






yang dulu usahlah di rindu...hilangkan lah dr hati mu....



doaku buatmu kekasih...baizura version...heheheh

Sunday, February 14

x paham2 ...

aku betol2 x phm la ngan manusia yg xreti bahasa ni...haish

kenpa time die mintak..senang jer kite nk bg....kate nk pinjam duit kan...aku bg...sebab die time tu pon ngah susah....bg je la....


die ckp pinjam...bukan mintak..so skrg...aku mmg ngah sengkek kaw2 pnye la....bile aku ngan muka x malu ni mintak duit tu blk...die xnk bg lak kan....


ya ampun...sbr je la aku....aku susah..xde sape pon nk tolong...mmg besar dugaan aku ni....





yg benar,

aku yg keresahan kerana ketiadaan wang wat mase ini =( ..

parah2 ..

aku yg parah....


tukar mood jap...asik2 aku yg blurr je kan...ehehehe


semlm...

sedang aku menyibuk2 di luar...mak aku selepas berjoging telah pon merehatkan diri nye dgn mengait kelapa...petik kelapa la mksdnye...yela...umah kitorg ni kan smua ade...so..kelapa nk wat nasi lemak pon mak aku petik jer..huhhuhu

mak aku ngait kelapa tu menggunakan sabit yg berbatang tu ha...btg die pjg..supaya mak aku smpai utk memetik kelapa itu....aku ni pon kan suke menyemak...mak aku ngah sibuk2...aku pon sibuk nk lalu belakang mak aku...

leh plak time aku lalu tu mak aku kebetulan tgh menarik kelapa...ape lg..ujung btg sabit tu terkena la betis kanan aku..siap berbekas lg tu...ade bekas lubang2 sluar tracksuit aku...huhuhu....

hebat sungguh mak aku...sbb aku rase die tarik kelapa tu mmg kuat la kan...siap kaki aku jd begini......





ade mcm kena dera x??hahahaha..aku tau betis aku besar...jgn tgk lame2..aku malu...hahahhah

ibu ku juga ..

selain abah...mak aku pon byk bela2 binatang tau...


kat umah aku ni...mmg penuh dgn binatang peliharaan mak dan abah aku....


kalau abah bela ikan ngan burung jer.....


tp mak aku lg hebat...smua die nk bela..nasib baik harimau susah nk dpt...kalau x...mama dah bela dah...kate nye la...huhuhu


antara binatang2 yg mak aku bela adalah....

  1. kucing..semestinya la kan...mak aku ni jenis syg binatang...tp satu je la..kucing2 aku smua nye kena kurung...termasuk la si gemuk kucing kesygn aku...huhhu
  2. Ayam..mcm2 jenis ayam mak aku bela...korg nk ayam ape...ayam kmpung mesti la ade...ayam gajah spesis kmpung dan bandar pon ade tau....heheheh...mak aku ni amat2 la menyayangi ayam2 nye...knpe???sebab setiap ayam yg mak aku syg...mesti ade name...contohnye..si putih(ayam jantan)..si helang(ayam betina yg bangla da beli..mak aku jual sbb die jahat...mkn bulu anak nye..mak aku geram..die jual je...heheheh)...si oren(ayam betina yg amat garang...aku x suke die..zulaika pon xsuke...sbb die penah kejar adk aku..hahhaaha)..mcm2 lg la...byk...yg idup ade..yg dah mati pon ade...huhuhu
  3. burung puyuh...mula2 dua ekor jer...skrg...dah masuk 7 ekor kot....byk kan..huhuhu
  4. burung wak2...ni yg paling latest la..mak aku perangkap jer...tgkap kt belukar blkg ni jer...xjauh mne pon...hahahhaha

hah...amacam???hebat kan mak aku??hehhehehe..sbb tu aku syg mak aku lebih..sbb mak aku ade byk kelebihan..yg best nye...si gemuk tu kan kucing aku..tp ngan mak aku lak die terlbh mnje..ngan aku die garang...bodoh pnye kucing...huhuhu

untuk paparan anda..hehehehe



*ni la si oren...


*yg ni bkn la binatang belaan mak aku ye...huhuhu..saje je letak...wat penyeri blog kesygn...heheheh


*ni la kucing2 yg mak aku penah bela...ade yg ade lg..ade yg dah xde...huhuhu..byk....


*ni la si gemuk...kucing kesygn...huhuhu..skrg kurus ckit...die diet...mcm tuan nye..kah3


*yg ni lak ayam kembar kesygn mak aku..mak aku ckp..sekor dah kena tgkap ngan jiran situ hah...yg lg sekor...mati terkejut...aku pon xtau nape...mak aku sedih gak mase tu....hish2...


harap maaf....gmbr2 puyuh dan juga burung wak2 x dpt di siarkan...sbb aku lom ambik lg gmbr binatang tu....huhuhu....

lain kali aku upload gmbr tu plak k...hehehhehe

belaan abah ..

belaan di sini x bermksd kpd bnde2 halus ye...harap maklum...


huhuhu...alkisahnya...abah aku sgt2 la suka membela sesuatu yg unik bg ku...huhuhu


kt umah aku...ade ikan jaws...cye x cye la korg...nk tgk dr dekat dtg la umah...


huhuhu...abah aku telah membela ikan jaws ni selama 2 bulan...dr bayi smpai dah besar dah skrg....


abah kate ikan jaws patern ni leh mkn...wah.hebat nye...aku x sbr nk mkn ikan jaws ni...



hahaah...harap korg pon dpt menikmatinya nnt ye...heheheh




cube la korg bygkan mcm mne kalau termasuk tgn ke dlm akuarium tu..hish2...abis2..hahahahah...pastu dulu mase die kecik2 lagi...dlm tu ade byk ikan tau...besar dr die pon ade...tp...smua nye abis di sapu oleh die....hish2..si ikan puyu tu jer la selamat...sebab die berduri2..huhuhu



so..percye ke x??bukti2 amat kukuh..huhhuhu...


*sila la search ikan jenis apakah itu...hahhahahah

alahai..masih terngiang2 ...

tersebut la kisah pg td aku pergi ke kenduri kawin sedare aku...sbnr nye bkn pg pon...tghr dah pon...mak aku kate tggu aku lame sgt nk siap...tu yg smpai tghr tu...hahhahah


boleh la plak aku smpai ke tmpt kenduri tu...tgh sibuk2 org nk karaoke...yg best nye....


aku terpkse mndgr lagu ni 2 kali lak tu....adoi...nasib baik lagu aku reti nyanyi...kalau x reti...bosan gak aku.....huhuhuhu



lagu ape yg di mksdkn??heheheh....lagu ni la.....





cinta kita di pantai merdeka!!!!huhuhu


best gak lagu ni...mendayu2..huhhu..sesuai la aku nk nyanyi kan kt kenduri kawin wawa nnt selain lagu layu di hujung mekar...heheheheh..aku jnji ngan wawa...walaupon aku dah anak lima..aku tetap naik pentas nyanyi utk die time die kawin nnt...hehhehehe



aku janji wa...hahahah...jgn mrh...keh3

Saturday, February 13

kegemaran ..

citer pasal kegemaran...


smua org ade kegemaran sendiri kan...huhuhu


yang paling penting...aku nk ckp jer...smua org akan berbgge ngan kegemaran mereka sendiri...huhuhu



dan aku......................................


juga mahu berbgge dgn kegemaran aku ini....




aku suke tgk kartun...umur dah terlajak pon masih berkartun2 lg...kalau la epul tau ni...mesti die ckp mcm ni....




"oi kak..ko igt ko tu muda lg ke...ade ke kartun ko tgk....."



aku pon menjawab...


"ikut suka aku la...ko terlibat ke???"



die jawab blk...die mane nk kalah ngan aku....die jwb.....



"harus la aku terlibat...sebab ko tu jer satu2 nye kakak aku....giler ape dah 22 tgk kartun..patutnye anak ko yg tgk...kalau ade anak la...hahahaha...kawin pon belom..."



aku pon jwb blk.....



"alah...ko dgki la kan...aku tau...mslh nye...aku nk tgk laki aku...aku xde laki...so...aku tgk kartun la...kah3"




tu jer la...penat aku nk tulis dialog kitorg....pjg sgt...





so....dlm ketidaksedaran diri....aku meneruskan hobi dan kegemaran ku ini...heheheheh



knpe kartun ek??sbb kartun adalah sesuatu yg cantik...comel...kwn2 aku mne de tgk komik2...aku jer....


kwn2 aku smua bce novel cinta...aku x...bce komik...adoi...



mmg otak kartun la org ckp...hahahahah




dan kartun yg paling aku suke adalah.......




BEN 10



wakakakakka....klaka2...aku xtau knpe aku suke...menarik kot...ade raksasa segala...wah....






kpd yg mencipta ben 10...time kasih la kerana mncipta kartun sebegini..kerana aku sgt menyukai nye.....hahahhahhahahaa




yang paling penting aku nk bgtau...aku suke ben 10 yg mase die kecik2...raksasa yg die bertukar tu...sgt cntik...hehehhehe...lg2 yg warna merah tu...kah3



*kesimpulannya...hehehhe...aku kena kawin cpt kot...supaya dpt menghilangkan rase keinginan aku ingin menonton BEN 10....hahahahha

Thursday, February 11

terngiang2 ..

hendak di jadikan cerita......



ptg td kitorg sekwn (aku, jasni, wawa, nabila, dan dalila) telah pon melancong ke luar kolej.....



wah...best....jasni ajak g OU a.k.a one utama...alahai...nme nk best...padahal dr luar...cntik lg jusco bukit tggi....heheheh..jgn marah ye OU.....=)



jasni ni..sebenarnye nk menghafal jln ke sane...sbb die nk ajak kwn2 die pegi jln2 ke sane....sbtu ni kot..aku pon x igt.....



then...wawa si penunjuk jln telah pon masuk ke exit yg terawal...so...dah tersesat la kitorg ni kejap...cari2..pusing2..ngan keadaan jln yg agak jem...hish3...org lunch kate nab...btol gak....




pastu...pusing2...jumpe la OU yg biase je tu....tp mmg besar jugak...cume kitorg mmg x larat la nk jln2 satu OU...lagi2 dorg bwk aku yg cepat penat jln ni...tp sebenarnye aku suke berjln2....cume cpt letih...mesti jasni xnk bwk aku lg pasni....huhuhuhu...maaf ye en jasni...aku mmg gini..aku akan kuatkan stamina aku lg pasni...ahhahhahahah






pastu...oleh sebab parking ticket aku yg pegang...so...aku la yg g byr...ala..singgit je...xkn nk berkira kot kan...heheheheh..sbb singgit la aku selambe je..heheheheh....



then..dlm nk g mmbyr tu.....si pompuan dlm mesin ticket tu g wat kecoh lak...mcm biase...x abis2 nk bebel2...ayat yg terngiang2 kt telinga aku skrg ni adalah......




"please enter your parking ticket"


adoi..bygkan la...die dok memekak2 kt ctu...aku pon x phm..ulang2...aku tau la aku nk masukkn parking ticket tu...hish3...bile aku tiru blk ape yg die ckp tu....same lak suara aku....





aku pk2...bile lak aku menyumbang suara kpd mesin x btol tu...huhuhuhu




kesimpulannya...aku sgt tertarik pd mesin ticket tu....huhuhu....





*please enter your comment....heheheheheh

selepas ini ...

hehehehheh.....


lepas ni jgn pulak kwn2 aku jeles ngan blog aku ni.....



aku yakin...pasni...blog aku akan mnjdi blog kegemaran ramai....




kenapa????




sebab....








blog aku dah warna warni...hheheheeh....






*jgn jeles wa...keh3

Wednesday, February 10

baru ketahuan ..

hahahah...aku sebenarnya baru tau upenye nk tulis blog ni boleh mcm ni .....



punya la aku ni terbongok...knpe la kwn2 aku pnye blog leh warna2...hahahahaha....



aku yg sedang jakun ingin mengetest.....


testing


testing



testing





testing.....



hahahahhah...


org jawa kate...batak giler baizura...hahahahaha

Tuesday, February 9

kenapa ???

kenpe suka mmpersoalkan benda yg akan terjadi, sedang terjadi, dan yg telah terjadi????


suke sgt memikirkan sesuatu perkara itu terlalu dlm....


x cukup ke kalau kite lakukan sesuatu perkara itu sekadar tidak akan menyakiti org lain???


hish...stress tol aku pk2 bnde2 gini...


yg si kwn aku ni pon sibuk nk mmpersoalkan smpai aku rase bengang...tension!!!!!!!




aku harap die akan diamkan diri...xde nk sentuh topik2 sensitif bile msg aku....



memendam otak~



hahhha...asal boleh je aku amik gmbr otak ni...kah3..saje je...utk perhiasan blog kesygn...keh3..harap xde sape2 yg dengki ye...hehehehe

antara 2 ..

mcm mane kalau kite dlm mmbuat pemilihan????


lagi2 kalau kite kena wat pemilihan antara dua....



susah nye nk wat keputusan.....


lepaskan yg ini..yg itu merana...


lepaskan yg itu...yg ini lak kesian....ish3...




kenpe dlm kehidupan ni kite perlu memilih.........




harap2 ape g kite harapkan akan dpt...dan keputusan yg kite wat adalah yg terbaik...doa kpd Allah je la yg dpt bantu kite wat mase ni......


duhai ibu ..

penangan x balik semggu ni...adoi...


tibe2 mood aku menjadi slow pada tghr buta ini....ish3...







time kasih kepada ibu2 yg membesarkan anak nye dgn baik...aku harap aku pon akan mnjadi ibu yg terbaik satu hari nanti...insyaAllah...

andai ..

andai satu hari nnt....


1) aku menjadi anak yg derhaka..aku harap kwn2 aku ade di sisi menjadi penasihat yg terbaik...sesungguhnya aku xnk mnjadi anak yg derhaka....aku syg mak ngan abah aku....


2) aku menjadi seorg yg berjaya...aku harap kwn2 aku dpt igtkan aku pada akhirat jugak...aku xnk aku berjaya di dunia sahaja.....


3) aku menjadi seorang yg sombong, bongkak, dan x kenal sedara dan kwn sndr...aku harap ade kwn2 aku di sisi utk nasihat kan aku tentang asal usul ku dahulu....aku xnk menjadi seperti kacang lupakan kulit...


4) aku menjadi seorang yg lupa pada agama nye...aku harap kwn2 aku tetap ade utk igtkan aku bahawa aku ini manusia biasa yg memegang ajaran Islam yg suci...


5) aku menjadi lupe dan alpa pada kwn2 ku sendiri...aku harap...ade salah satu kwn aku yg mengingatkan tentang kenangan kitorg...susah senang kitorg dahulu.....


6) aku lupe pada diriku sendiri...siapa aku sebenarnya..aku harap...ade kwn2 aku yg mengingatkan siapa aku sebenarnya...bukan mengambil kesempatan atas diri aku....


7) aku tiada lagi di dunia ini lagi....aku harap kwn2 aku sudi sedekahkan ayat al-Quran kepada aku....dan mendoakan aku sentiasa di sisi org2 beriman.....




kesimpulannya...selain mak dan abah aku...aku tetap memerlukan kwn walaupun aku sudah ade teman hidupku....kwn2 lbh bererti.kerana kwn2 adalah tmpt aku menagadu selain mak aku.........


thanks kwn2 aku....

satu2 ..

dah selesai satu...satu lg muncul....


ape ek???ape lg kalau bukan ...........




MASALAH DUNIA!!!!!!


ntah la..


org kate...kalau dah name pon manusia...kite xkan lekang ngan mslh dunia...adoi...



org ckp...sbr jer la ngan mslh2 yg timbul tu...sbr...kan separuh dpr iman....



so...baizura mmg tgh sbr pon skrg...


tp kalau dah lame2...mmg ilang sbr la kan.....



aduhai...aku xtau nk ckp ape...nk meluahkan jer....



nk meluahkan pon xtau pada sape....sesungguhnya baizura sebnrnye keseorgn....=(




hish3...sbr la selagi mmpu..esk2 aku xde bkn org igt pon....huhuhu....=)



^-^ peace no war~

Monday, February 8

ke'tiba2'an ...

mula2 iye la aku tenang....




skali aku bukak tv...




adoi....aku kembali tidak tenang...tidak senang duduk...adoi...




aku nk tgk tv!!!!!!!!



tp bile aku bukak tv...ini yg kuar.....








sape x angin kan...xkan la aku byr ujung bulan nnt free2 je...tanpa tgk astro...giler pe...aku bkn la anak dato nk bazir2 duit mcm tu...hish





aku tgh stresss ni..............

coba tenang seketika ...

huhuhu...cuba tenang seketika...


tenang beb aku...huhuhu...





coba pejam mata...huhuhu...


jgn lak smbil tgk ni korg pejam mata...mmg x dpt tgk la..huhuhu






layan....

Sunday, February 7

my dear .. frenz version ...

selain mak, abah, ngan adk2 aku...aku ade kwn2...huhuhu..pkwe xde xpe...kwn2 ade...huhuhuu...


mase hnd...ni la group aku....del,sham,nab,mid,aku....wawa group lain...hehehehehe

di bwh ini adalah gambar sewaktu kami smua meraikan hari jadi wawa...happy2...



shamira...
name sebenar nur shamira bt sahlan...kwn baik aku gak die...die ni perangai nye mmg xleh di jgke...tibe2 jer..mcm jasni la org ckp..huhhu...die comel tau...muka putih...bersih...cute la org ckp...hahahahha..die skrg ade kt sabah..tawau sabah.merantau jauh kerana cita2 nye...huhuhuhu



* ni la pic shamira...huhuhuhu


midah...
die pon kwn baik aku gak...mslh yg aku hadapi adalah..aku pon xtau la knpe selalu sgt aku nk mrh die...mgkin sbb die baik sgt kot...huhuhu...xpela...yg pntg...die iklas jugak nk kwn ngan aku...huhuhu...skrg die dah keje....keje mne ...aku x igt la...die ade ckp...tp aku lupe...huhuhu



* ni pic midah...


dalila....
die lak...kwn aku dr first aku masuk kolej ni....smpai la skrg...sentiase ade di sisi aku la org ckp...huhuhu...org nye sgt baik....cntik...tinggi...ramai org ngusha die..die je jual mahal...huhuhu...aku dan die byk persamaan jugak tau...mgkin sbb kitorg ni lahir da dekat2...die lahir 7hb aku lahir 9hb...kebetulan...huhuhu...tp die mmg best...kalau ngan kwn2...penyabar jer...tp kalau ngan org lain...yg die x kenal...fuh...lg hebat dr aku la org ckp...hahahahahaha

die skrg masih blajar bersama2 aku..huhuhu...same2 la kitorg menghadapi hidup di kolej ni semula...ala...kalau dah habis pon...aku masih leh jumpe die lg....umah kitorg bkn la jauh mane...huhuhuhu



*ni la pic die...aku upenye x byk gmbr ko la del...huhuhu...xsgke2...huhuhu


nabila...
name penuh nabila adalah nur nabilah farah...aku pon xtau la kenpe nme die pjg sgt...huhuhu...nabila...org nye ok...baik...kwn baik aku...memamami aku la jugak...huhuhu...die jugak...ade balak nme nye fathi...huhuhu..suke cr gaduh ngan aku dak tu...huhuhu..nabila ni agak smart jugak org nye...pndai la org ckp...satu je yg xbest pasal die...complicated..die tau die complicated...tp still menagamalkan segala tabiat die...hahahaha...tp bgus gak...sbb die memikirkan mase akan dtg....



*nab..upenye pic ko pon aku xde byk sgt,,,heheheheh...gmbr ni la yg paling cute...huhuhu...ini la nabila...huhuhu


wawa....
name sebenarnya...tidak di ketahui...hahahah...xde la...nme die...noor wasilah...nme yg unik..sbb aku kenal die je baru aku jumpe org nme wasilah...huhhuhu
org nye baik...xberkire pon ngan aku...dulu die mne nk geng ngan aku...blagak...hahahahah...skrg2 ni la baru die nk kwn ngan kitorg...huhuhu...aku rase....mgkin die telah mendapati bahawa berkwn ngan kitorg amat la seronok...hahahahaah
die pon mcm nabila...agak pndai org nye...best student ni...jgn main2...huhuhu...



*wawa seorg yg comel...huhuhu...ni la pic die...tgk2...huhuhuu


jasni...
hehehhehe...die seorg lelaki tau...huhuhu...kitorg start kwn pon aku x igt mcm mne...huhuhutp die mmg best...baik...xde la sejahat kitorg ni...huhuhuhu...org nye pendiam..tp kalau korg dah kenal die...mesti xcye die tu sebnrnye ok gak..bkn la pendiam sgt..die ade lesung pipit tau...kecacatan pd muka..huhuhu..tp cute ....keh2...

tiada paparan di sini...harap maaf...=)

jijan...
name sebenar...ape ek???lupe lak??huhuhu...yg pntg nme die azizan la...shamira telah menukarnye mnjadi jijan...huhuhu...mmg name kitorg smua..shamira la yg bg....huhuhuhu...asal boleh jer shamira tu...huhuhu
jijan..kwn baik aku gak...baik org nye...suke tolg kwn...tp tu la..die ni perangai mmg kdg2 aneh2 gak...smpai kitorg pon x phm...huhuhuhu..sensitif giler orgnye..kalah kitorg sbg seorg perempuan...huhuhu
sekarang ni...die telah pon bekerja...kt kilang ayam katenye...aku pon x pasti ape nme kilang nye...huhuhuhu



*pic ni je la yg ade...tu pon nasib baik ade..huhuhuhu


man...
hah...man ni seorg yg tinggi...nme sebenar harus la di rahsiakan...heheheh...xde la...nme die abdul asman...btol la kot...aku pon xtau kenpe aku leh lupe nme kwn2 aku...hish3....org nye boleh tahan hensem...boleh la...aku tgk ramai jer org nk die...hahahah...baik pon baik...sbb baik la die jd kwn baik aku...huhuhuhu
die skrg masih menyambg pembelajaran die...x abis2 ko man blaja nye...huhuhu...sem dpn habis la die...sempat gak kitorg konvo same2...hhuhuhu



*ni la die man....huhuhu...hensem ke???adoi...perasan la si man tu kalau aku kate die hensem..huhuhuhu


indra....
antara ramai2..die la kwn aku yg paling jauh...dok sabah...huhuhu...org nye baik...kitorg kwn pon mase da nk last2 sem....aku dpt kenal die pon kejap je....tp bg aku...walaupon die kasar...die sebnrnye amat baik org nye...ambik berat pasal kwn2....huhuhu...die skrg berada di sabah....rasenye lom keje...sbb die kena jage bpk die...skt...xpe indra..pas bpk ko baik...ko leh cr keje...cye la...huhuhuhu



*aku xde gmbr ko sorg la indra...huhuhu..indra adalah yg berbaju hitam...dr kiri ye...huhuhu


ika....
ika ni kire kategori kwn aku gak la...die dak umah aku...junior kitorg la...die amik ME...tp die kenal ngan smua kwn2 aku..sbb kitorg suke ajak die kalau g mne2 pon...huhuhuhu...org nye baik...tiggi...ade lesung pipit jugak...mcm jasni..heheheh...org nye itam2 manis...ade pkwe...nme nye apis...same la spt tae...suke cr gaduh ngan aku...aku pon x phm la kenpe pkwe2 kwn aku suke cr gaduh ngan aku...huhuhuhu..wat mse skrg ni..die xde kt umah...tgh cuti sem...sebulan lak tu...huhuhu..keseorgn la aku di umah...huhuhuhu



*ika...kak bai pon x byk gmbr ika yg nice2...huhuhu..boleh la ni..huhuhu..ni la ika...bersama apis...huhuhuhu




itu la kisah aku dan kwn2 aku...eh...ke kwn2 aku je ek???huhuhuh
ini kwn2 kt kolej...kwn2 kt kmpung ade gak....antara nye...patin,sham,khadijah,ayu,dila...ramai lg la...smpai xleh nk sebut....aku nk citer sorg2...tp xde pic dorg lak...nnt kalau dah ade...aku citer la ek...huhuhhu





ape2 pon...mmg seronok dpt kwn2 mmc dorg ni....byk bnde kitorg wat same2...huhuhu...aku mesti rindu kt dorg kalau pasni lgsg dah kurg bercontact...huhhuhu








kesimpulannye...aku syg kwn2 aku gak...huhuhuhu..kenangan kite amat berharga bg aku...andai satu hari nnt aku lupe smua kenangan...harap2 korg dpt igtkan aku...huhuhu

kolej oh kolej ..

kolej ku yg xde org....




bpk giler sunyi kalau ari mggu .... aduhai...







* tgk la pic ni...sunyi giler kan...ish3...mcm mne la baizura leh hidup kt tmpt gini....huhuhu



biler sunyi...mula la aku bosan giler....





bile aku da bosan giler...mula la aku wat keje2 ntah pape...ish3...so...






ape aku wat??melalak la...ape lg....







bile la nk raye cina ni...bkn niat nk beraye ye....aku x sbr nk blk meru....







rindu mak!!!!!!!

dlm kenangan ...

isk3...sedi2...





kenape sedih si baizura ni????








sedih kerana...kupu2 dua ekor di dlm jambanku kelmarin telah pon mati di bawa arus deras....aku xtau mcm mne dua2 leh mati...aku siram2 jamban aku...tgk2 dorg masuk lubang air mengalir tu...kesian....





dah la dorg tu adalah peneman aku di umah ini...yela...tgh sorg2...dua ekor kupu2 tu la peneman aku....kini.......






tiada lg kupu2 di jamban ku....hish3...





so???kesimpulannye..kupu2 ni mmg la hayat nye pendek...ape bnde la nk sedih2..esk2..dtg la semula kupu2 baru...huhuhuhu

Saturday, February 6

siot tol!!!

aku mmg bengang giler time ni..haish....


org ckp....jgn blagak sombong...ni x....mmg saje cr pasal ngan aku agak nye....


aku dah ckp...aku nk wat...die nk gak wat kan....kate x sempat la..ape la....


tp ckp ngan aku nk manis2..lembut2...xpela...nnt aku tolong wat kan.....


hish...aleh2...aku jugak yg xdpt bnde nye...mmg geram jer aku ni haaaaa...


kalau lah..............................



dia ade dpn mata aku ni...da lama dah kena maki ngan aku...sia2 jer....





tu la org ckp...jgn blagak leh wat kalau mmg dah rase x leh wat.....harap2 la die dpt sedarkan diri die....asik menyusahkan hidupp aku jer keje nye....sengal!!!!!



aleh2...aku gak kebosanan dok kolej ni...sorg2 lak tu..................

berjalan saje ..

heheheh...hobi kedua selps hobi first (tido)....

hahahh.jasni ckp...pantang nk kuar...aku jom jer...mmg pon...berjln sgt seronok...kerana kite dpt melihat gelagat org di luar...tp....kalau nk berjln....mesti kena ade..............


ongkos nye...melayu nye adalah duit...huhuhuhu


tp kdg2...aku berjln tanpa pakai wang jugak pe...huhuhu...kalau kuar ngan si patin ngok ngek tu...die slalu kuar wang...sbb die yg ajak...kalau aku yg ajak...sure la aku yg kuar duit...huhuhuhu


baru2 ni...hobi ku ini amat2 la di rangsangkan oleh jasni kerana die asik ajak jln je...best giler...sbb kalau die ajak jln...die mesti belanje mkn...hahahhah


time kasih kepada en jasni ya....kitorg mmg suke...hehehehe...sbb kitorg x berwang sgt...


satu hari nnt...pasti kitorg akan mmbls jasa2 ko jasni...percye la...harap en jasni tidak terase....harap x menyesal la berkwn dgn kitorg yg x berwang sgt ni....


xpon...hehehe...aku bg ko duit nk x jasni...huhuhu..nah duit nye....harap ko menerima nye dgn hati terbuka...huhuhuhu










*hanya utk pemberitahuan sahaja...huhuhuhu

Friday, February 5

di suatu ..

di suatu ptg yg agak kesunyian (mmg selame ni sentiasa sunyi pon..huhuhu..saje gedik2..) ... aku yg baru saje pulang dr kelas yg pjg telah pon terus menuju ke dlm jamban kesygn...mase mula2 masuk...ok lg...aku x perasaan pon...


sekali aku nk kuar semula...aku tgk...ade la dua ekor kupu2 sedang berasmara dana di pintu jamban ku itu...huhuhu...sekor putih..sekor coklat2 perang gtu...hahahah...

nk kate mane satu yg betina yg jantan pon aku xtau...sbb aku bkn la seorg peramal binatang...hehehhehe

xlame kemudian...tibe2..aku tgk kupu2 tersebut telah pon bergaduh...mgkin si betina marah kot kpd si jantan...sbb aku ade kt ctu..memerhatikan mereka sedang berasmara dana...huhuhu...sory ye kupu2...

mmg mrh habis la si betina...x cye...korg tgk la pic bwh ni...dorg telah pon menjauhkan diri kerana si betina telah pon merajuk...hahahahah....







*aku mmg tgh xde keje ni...harap kwn2 ku mengerti...heheheheh

Thursday, February 4

cina buta ..

pd suatu mlm yg suram dan sepi...(baru td jer mlm tu...hhuhuhu)

ketika aku keseorgn di umah ini...dgn melayani lagu2 jiwang...tibe2.......

kedengaran pintu umah ku di ketuk dgn amat kuat skali...hish3...x penyabar tol ....


aku yg mmg dlm menunggu cik nabila yg hendak turun ke umah ku ini,ku igtkan cik nabila yg mengetuk pintu ku...sbb care ketukan adalah same....

apabila aku mmbuka pintu......bkn cik nabila...agak terkedu sebentar diriku sebenarnye...tp cine giler tu selambe je masuk umah aku...mcm umah die sndr...pompuan ok...huhuhu...selps itu....die masuk dlm keadaan mrh2..mgkin sbb aku bukak pintu lmbt sgt...aku pon tgkkn je la...siap dah bukak kasut lg tu...smbil bebel2 die mrh aku.....

then...skali die agkt muka die...die tgk aku nagn keadaan umah yg lain...die terkejut...OMG..

hahahha..klaka2...lalu aku yg baik hati ini pon bertanya.....

baizura : which number your house pless??

cina sesat : i don't know ...no..no..no..i don't remember...

baizura : hah??don't remember???think first.which number???(sambil sengih2 kambing..tahan gelak time tu...)

cina sesat : hmmm...is it SC 20???20..20..20..

baizura : no3..this is SC 22.....(sambil menunjuk no umah aku...kt pintu tu sgt besar no umah aku....ahahaha)

cina sesat : ooooo...ok2...sory2...


blah la cina tu ke blok sblh2 ni..ya ampun....ape kebnde la umah sndr leh lupe..

part paling best nye...time die mrh2 tu...lgsg x tgk muka aku...aku pon cuak gak mase tu...die pon...dah iye2 masuk...die kuar blk dlm keadaan kelam kabut...aku pon open je la pintu tu kan..sbb aku x kenal pon cina tu...

yg pasti...die bkn cina malaysia..cina dr negara China sndr...kolej kitorg mmg ramai cina2 ni....ahahahah

klaka2.......pas die blah jer...aku gelak sorg2...bantai gelak aku...hahahah...klaka2...kalau korg kt situasi aku pon...gerenti korg akan gelak....




kesimpulannye...sila la jgn wat malu bgtu di dpn aku...mmg kena post entry la di sni...huhuhu....klaka2...xdpt merakam gmbr cina tu...kalau x....mesti die famous...huhuhu

penangan kelas baru ..

kelas baru kitorg amat2 la berlainan dgn kelas kitorg dahulu...knpe lain??sbb mmg nmpk lain...dah la lecturer ade dua yg x best...tggl sorg je yg best...huh...sedih2...mood blaja pon makin kurg la..........


ni la keadaan kelas kitorg skrg...hah...kan nmpk tu..tercmpur2...dah la kelas kecik...tension gak blaja dlm BT ni..ntah pape jer...




oleh disebabkan keadaan kelas yg agak bosan itu...ade la kejadian yg biase nye x terjadi..hahahahah


ni la akibat kebosanan terlampau itu...............



kalau wawa dpt amik gmbr aku mnjd paparazi kan...ni la gmbr yg aku amik mase tu....huhuhuhu

*jgn marah ye cik dalila...sbb aku syg ko la aku post entry ni...hehehehe



selain cik dalila...nabila yg tersgt kepoh itu juga sempat merakamkan gmbr nye...sepatutnye bersama en jasni ...die lak ngelak2..malu la tu...hahahhhaha....




hahaaha..so..kesimpulannye..kt mne2 pon kite leh tdo...kalau kite kaki tido..harap maklum...kerana cik dalila adalah sebijik perangai aku..suke tido...hehehehe

tiba-tiba ..

hah.....


tiba2 aku bermood hindustan...siot jer...



kabhi kushi kabhi gham plak tu.....adoi...


terigt2 lak citer die...huh....knpe dgn otak ku ini??????



mood bila kite keseorgn ..huhuhu