Sunday, January 30

mmg btol2 xde keje!!!!

dr dulu.

ku impikan sesuatu yg lain drp yg lain..


kalau boleh..
stiap bulan..
aku nk kan kelainan...
hehehehe


(ayat nk best jer...ceh!!)


xde la..
sedang aku berkemas2 utk mengangkut segala yg tidak perlu...
yela..dah nk abis blaja...

walaupon ade paper nk kena amik supplement nnt..
aku still gak xleh dok bilik ni lagi..



kemas2...
baju smua aku dah packing...
alang2 ipin nk amik rabu ni kan...heheheh



bile nk cr plastik td...
aku telahpon mndpt idea baik pnye!!!
heheheh



aku telahpon mmbina satu kwsn relax aku sndr di dlm bilik ini dgn mmggunakan brg2 terbuang...
cewah!!!!

1) karpet merah kt dpn tu...aku amik...wat lapik...

2) mid pnye lapik pooh ni..aku amik...wat lapik atas karpet ni..gatal oo kalau xde lapik lain..

3)kotak2 tisu..wat penghadang la..huhuhu..satu drp nye aku dah wat stationery case..heheheh




hah!!tu je la kot..
aku dah tgk2....mcm itu jer..(igtkan byk la brg2 terbuang aku tu..)



so...jadi la kwsn relax aku...



bile pk2..
kreatif jugak aku ni ek..
hehehehe(konon2 perasan jap!!!)


x smpai 30 minit..
aku siap bina tmpt relax aku ni..


dan aku menaip ni pon atas tmpt relax aku...

xcye????



bukti:


ni la kotak tisu yg aku dah jd kan sbg stationery case...
majalah lame2..aku koyak...wat lapik...hahahahah

yg ni dr pndgn aku dok kt atas ni la....huhuhu
nmpk x lapik pooh mid???kikikiki
bwh nye karpet merah...biar selesa...huhuh
my laptop..game2!!!!


yg ni dr pndgn bwh...

sesiapa yg penah tgk bilik aku..
leh la budget mcm mne aku pnye keadaan tmpt rehat2 ni.
heheheheh

xdpt nk surpirise kan nab...
die dah tgk dulu...
aduh!!!kekkeek

Saturday, January 29

risau!!!

sejak dua menjak 3 dan 4 serta seterusnya la ye...


aku xtahu la ape yg terjd pd diri aku sndr...

mcm org lain jer..
ngan jasni pon dah kurg berckp(ampunnn)...


kepoh pon mcm dah kurg..
berkurung jer kt bilik..



adakah di sebabkan asemen?
tidak sama sekali...


adakah disebabkan wang?
mungkin...



adakah di sebabkan sakit?
ntah..tgk mcm sihat jer...



sbb ape ekh?
aku pon xtahu...



aku dpt rase..
hati aku mcm malap jer..
mcm xde pape..


kenpe ni??


bru2 ni..
aku dpt tahu.
abah aku sakit..
alahai..sedih nya dgr ...



igt abah baik leh tenang dah...


bru ni aku dpt tahu..
satu family aku demam, sakit perut..


knpe ni???


aku je la yg selamat..
sbb nye aku kt cni...



dan bru2 ni..
aku selalu mcm ternmpk2 smthing...


ade je yg aku terpandang..
tp nk tenangkan hati...
aku wat xtahu jer...



aduhai...
ape nk jadi ngan aku????!!!!!!!!

daripada 7 menjadi 3 kini ...


oh!!!ape die tu???



aduh..ntah la.bosan giler nih..
ujung2 mggu...
dok melepak kt bilik hostel ni..
mcm nk giler aku rase...


dr pg aku bgun..
smpai la ni...aku main game manjang...

on facebook tu lbh 12 jam..
kalau facebook tu pndai berkata2..
mesti die kate aku ni semak!!!



aduh!!

baru ni la aku off jap facebook tu...
(apepasal aku tulis fb secara fully spelling ekh???)



ketika azan isyak berkumandang td..
aku mendpt satu idea utk di coretkan di blog kesygn ni..

yela...sign in blog..
tp x menulis...
mmg fail la aku rase...oh!!



tp skrg aku dah ade satu idea:

drp 7 menjd 3 kini..


ape die???


geng?
bukan!!!


duit?
bukan jugak!!!



abis tu???


heheheheh

ape lagi yg aku nk katekan..
kelahiran kali kedua rabbit kami la...


kan dulu mak rabbit kitorg penah melahirkan..
ha...yg first aku dah citer aritu..
kali ni yg kedua plak..


nk tahu lebih lanjut..
sila rujuk gmbr2 di bwh:

haaa...kire2..ade 7 ekor kan???wah..mmg byk..
kami pon agak teruja...

bile dah besar ckit..tggl la 4....
elok plak..dua oren, dua hitam..
xpela..asalkan ade yg hidup...


ala comel nye die...(rindu plak nk peluk mereka2..oh!!)
tu die....kuat mkn mereka2 ni....



kan ade 4..
nape aku kate "kini menjadi 3" td???



mane x nye...
wiwin baru bgtau aku..
si hitam yg sekor tu dah mati..
sbb2 kematian ...
tidak dpt dikenal pasti...



*alfatihah buat kwn kami:faiz azman..die telahpon kembali ke rahmatullah semlm tghr..
aku plak igt sbb cancer perut..upenye die ade ketumbuhan kt jantung..
moga Allah menempatkan die di kalangan org2 yg beriman...amin..

Thursday, January 27

kami ade mmbr baru!!!

aku nab dan del telah menubuhkan satu kelab kt kolej ni..


tp mmg ahli nye cume kami bertiga jer...



nk tahu ke kelab ape?


kelab mls nk wat asemen project!!!
hahahah



kwn2 kitorg..yg satu kelas...smua nye rajin2...
smua dah siap chapter satu...

masuk chapter 2...
aku nab ngan del..
hape pon xde!!!hahahaha


aku sibuk ngan menulis2 aku..
del plak sibuk lg mncr journal2...
nab plak...sibuk ngan tidak ade laptop nye..
kami masing sibuk tau!!!!hahahaha



maka..
mmg tertubuh la kelab ini...
dan hari ni...


kelab kami mengadakan pertandingan bingo!!!
peserta pd pusingan pertama..


di sertai leh nab dan aku!!!
pemenang...nabila la...
die jaguh bingo katenye...hahahahah


pusingan kedua...
disertai oleh del ngan nab!!
pemenang????rasenye nabila...
aku pon xperasan...

sibuk menulis2 td...heheheheh



tp!!!!


tibe2.
kami bertambah ahli...

siapakah???
hahahahah


si li la..sape lg...
pengacau si del..


die telahpon join kelab kitorg..

pusingan ketiga..
disertai oleh die dan jugak del..
siap smbg main sos-sos lagi!!!


korg tahu ke???
sos-sos???hahahaha


sape yg tahu..bgus la..
mksdnye korg hidup si zaman2 kitorg..
yg xtahu...g ar seacrh google..aku mls nk terangkan!!!


aku ade bukti pembelian tau!!!
pembelian??bkn2..

bukti kitorg ade mmbr baru...



seeeeee!!!nmpk kan???
mmg seorg lelaki...
li la name die..


suke benar die main sos-sos tu...
aku pon terpggil nk kacau mereka...
nab plak jd pengadil kt sebelah...
hahahahhaha


ape2 pon!!!
kpd li!!!welcome to the club!!
(walaupon ko dah start wat heading questionnaire..hahaha)

Wednesday, January 26

bak kate nab ...

igt kah lagi anda kpd nab??

nabila akak burger...
dulu la..sekarang tidak lagi...
hehehhehe



citer nye gini la...


tanggal 26hb januari 2011 yg mulia ini..
telah termaktub la kolej legenda ini dgn satu hasrat...


konon2 macam nk same kan ngan konsep satu malaysia mgkin..
kami pon tidak tahu...


1 entry 1 exit..
kalah ni 1 malaysia!!!


alah!!!bodoh2..(trademark nab ni...aku pinjam!!!)
kalau kena ngan gaya...lagi best!!!heheheh


oleh di sebabkan oleh pelaksanaan bnde konon2 baru ni...(fail tol bm aku!!!)


ianya telahpon menyusahkan student2 di sni..


yg bawak kete pon susah...
yg pejalan kaki pon susah...


aduh!!!!


mne x nye...
aku dgn semgt nye nk ke pasar...
nk cr tudung katenye...


skali jln2..
tgk2 pasar xde!!!!!
alah...bodoh2...(heheheheh)



ape la nk jd ngan kolej ni..
makin lame makin hampeh...


menyusahkan org jer..


pg td..
kitorg kesian ngan pkcik lori tu..

mne x nye...
slalu..
nasi lemak die..
asal tghr je habis..
kuih2 nye pon same..


tp...td..
kitorg lalu nk ke dpn..tgk2..pkcik lori tu ade kt dkt2 ngan nab pnye gerai..

ala...byk lagi mknn nye...
kesian gak kt die...


tp ape leh wat..

1 entry 1 exit..


alah...bodoh2..(heheheheh)



tp ni la..
kitorg nk wat ape lagi..
x termampu...nk xnk..

kena gak la lalui..



so...
pk2 la sndr..
kitorg ni duduk kt mne sih?
kem tentera ke??


konon2 katenye nk elak lumba haram..
nab kate la...


pastu..katenye elak kecurian..
alah!!!ape jadahnye la..


adoi!!!

maka...kami di kolej ini..
mmg2 la dah byk dosa terkumpul...


memaki je keje nye..
kalau sekali dua xpe..
ni hari2 da....


selagi kami di sni..
selagi tu kami akan melakukan dosa..huhuhu


sekian citer hari ini..


*saje wat besar2...
leh smua nmpk..kekekek

Tuesday, January 25

ye xpela..

ye xpela..

aku tahu...


aku sape..



ntah la..
aku dpt rase..
hidup aku mmg xlame..



tp xpe..itu ketentuan Allah..
kalau pjg umur..
alhamdulillah...



ntah la...
mgkin ni suratan takdir nye...


merepek2 pon..
kdg2 ade btol nye...


aku xde nnt..
ade org rindu x?



ade org igt x?

tp bile kdg2..
smpai satu tahap badan dah start rase lain...

perasaan takut tu..
mmg tggi...


smpaikan...
bgun pagi tu aku nk make sure..
aku ni hidup lagi ke??


huh!!
merepek lagi...


tapi tu la..
org kate...
igt mati ni harus kan??


x slh la..

Monday, January 24

diam2 berisi...



actually...
xde la diam2...


setelah 279 entry termasuk yg ni 280 entry,
sebyk 45 follower...


masuk la setahun aku pnye blog ni...



wah!!!tahniah!!!!
anda berjaya mengupdate slalu blog anda!!!


sila claim hadiah kt mne2 yg berkenaan la ye...
heheheheh....hadiah diri sndr je la...



harapan:
- harap pasni leh wat entry2 yg lbh power!!!!

- harap2..pasni leh dpt ramai lagi follower....

- harap2..my kekasih hati sentiase berada di hati!!!i love syg!!(ade kena mengena ke???xpe!aku pnye suke la...blog aku..hehehe)

- harap2 blog ni dpt menghepi kan sape2 yg mmbce..

- harap2..pasni leh plak aku beri info2 terkini...hopefully la...




dan akhir sekali:
- harap2..aku tabah menghadapi tahun kedua plak...(tahun kedua wat blog ni la)


cewah!!!mcm wat ucapan menang award!!

Sunday, January 23

baru aku perasan ..

ape kena mengenanya entry kali ni dgn dak bwh ni???
oh..semak sgguh ko dik!!!hehehe(gurau je)


sebab kakak syg ko la ni dik..
aku citer pasal ko tau!!!



utk menunjukkn betapa bosan nya aku hari ini...


dari pg smpai mlm la...
mmg bosan jer..

abis satu laptop ni aku godak2!!


tgk ape yg ade...
huhuhuhu


then...


baru ni aku perasan...
sebenarnya adik sgt syg pd smua org...
bukti???


sat2...


aku nk bgtau satu bnde...
sbnr nye anak bongsu mmg gtu...

hehehhhe...


syg aku pon mnje...
hehehehe...xpe!!i like!!!hehehe




tgk la mcm adk syg kitorg satu family...


ABAH
MAMA
AKU(cute nye...hehehe)
WIWIN
EPUL

RIPIN

*utk makluman:gmbr ripin xde time raye mase tu...sbb die dolan(jln) ngan kwn2 nye..


so???


mmg btol la kan...hehehe

anak bongsu mmg ade sifat manje...
tgk adik je pon tahu...
mmg smpai besar la die mcm tu...


tp kitorg mmg syg adik...

hehehehhe^^

sedih2..

aku ni...
bukan la selalu mmbce paper online...


bile lame x bce..
rase teringin tu dtg hari ni...

maka...
aku pon bukak la my metro..
utk tgk berita2 semasa...


mood sedih terus dtg!!!

kenapa???

mne x nye..
berita utama hari pasal seorg isteri yg derhaka..


alahai..
rendah nye darjat wanita bile seorg isteri wat mcm tu kt laki nye...


sedih aku bce...
http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Bagaikainburuk/Article/index_html

korg bce la sndr...


bagi aku la kan..
seorg lelaki adalah sepatutnya di hormat oleh wanita yg die syg..


itu la sifat wanita sebenar...


haish!!!
dunia2...


memalukan kaum wanita je pompuan tu...
kate nye pon kawin atas dasar cinta..
sanggup die wat laki die mcm tu...



aku harap..
aku dan kwn2 xde la jd mcm tu...
simpang2...

Saturday, January 22

doa selepas wuduk...aku bru nk ngapal..

ni la aku...

dah tua2 bru igt nk ngapal2..

ape nk jd ntah!!huhuhu

dulu penah gak hapal..tp dah lupe..


sebab ape??

sebab aku x amalkan...biase la..

smua bnde nk cpt..

sekarang..aku akan hapal blk!!!

dan amalkan..insyaAllah...


doanya:

Asy hadu allailaha illallahu wahdahu lasyarikalah, wa asy hadu anna muhammadan 'abduhu warasuluh. Allahummaj 'alni manat tawabina waj 'alni minal mutatahirin. waj 'alni min abdikas solihin. Subhanakallahumma wabihamdika asy hadu alla illa anta astagfiruka waatubu ilaik. Wasollallahu 'ala saiyidina muhammadiw waala alihi wasahbihi wassalam.

Maksudnya:

Aku menyaksikan bahawa tiada Tuhan melainkan Allah yang esa tiada yang menyekutuinya. Dan aku menyaksikan bahawa Muhammad itu hamba dan pesuruhnya. Ya Allah , jadikanlah aku dari hambaMu yang soleh. Maha Suci Allah dengan sifat kepujianMu. Aku menyaksikan tiada Tuhan melainkan Engkau. Ku mohon ampun dan taubat padaMu. Dan Allah rahmati serta sejahterakanlah junjungan kami Muhammad, keluarga serta sahabat-sahabat Baginda.

Sabda Rasullullah SAW:

"Sesiapa yang mengambil wuduk dengan baik kemudian dia berkata, Asyhadu al laa ilaaha illAllah wahdahu laa syarikalah, wa asyhadu anna Muhammadan 'Abdahu wa rasulluh, Allah hummaj 'alni minat tawwaabin, waj'alni minal mutatohhiriin (maksudnya: Aku bersaksi bahawa tiada Tuhan selain Allah esa (Tuhan) saja tiada sekutu bagi-Nya, dan aku bersaksi bahawa Muhammad itu adalah hamba dan utusanNya. Allah jadikanlah aku dari kalangan orang yang banyak bertaubat dan jadikanlah aku dari kalangan orang yang menyucikan diri), akan dibuka untuknya kesemua lapan pintu-pintu syurga agar dia memasukinya dari mana dia suka.

(Hadis Riwayat Al-Tarmizi(50);Sahih:Sahih Al-Tarmizi(55) dan Al-Nasai(148);Sahih:Sahih Al-Nasai(148))

renung2 la smpai anda menghapal nye..(bg yg belum hapal saje...)

aku berbangga!!!

berbangga ape??

menjadi rakyat meru la..
cewah..ayat xleh blah..


td...
aku tg search2...
mne la tau..
leh tolg aku pnye project kan...
hehehehe


tp x jumpe pon..
aku nk cr jumplah pnduduk meru..
sbb mmg xkn jumpe la jumlah pelanggan giant tu..(kena gak g sane..tnye..)



tp aku jumpe lain plak..
asal usul meru...heheheh

nk tgk keh???
sila la:

(sumber:wikipedia la..yg leh edit2 tu..tp leh pakai la jugak..)


Meru, Selangor

Meru adalah sebuah bandar kecil di daerah Klang, Selangor, Malaysia. Bandar ini sedang meningkat naik kerana terdapat banyak bandar baru dibangunkan di sekitarnya. Antara bandar baru yang sedang pesat membangun di Meru adalah Bandar Baru Setia Alam.

Selain itu, Terminal Bas Klang yang dahulunya bertempat di Jalan Pos Baharu telah dipindahkan 80% ke sebuah terminal baru yang dinamakan Klang Sentral di Meru. Ini menjadikan Meru sebagai sebuah hab laluan baru bagi sistem pengangkutan di Klang.

Meru terletak dalam Parlimen Kapar di bawah Y.B. Manikavasagam Sundaram. Ahli Dewan Undangan Negeri Meru pada waktu ini adalah Y.B. Tuan Dr. Haji Abdul Rani bin Osman.

Sejarah

Kampung Meru mula diteroka sekitar tahun 1901. Kumpulan peneroka ini adalah dari keturunan orang Jawa yang tinggal di Batu Belah.

Bermula dari hutan belantara, kumpulan peneroka mi menebang dan membersihkannya untuk dijadikan tempat bercucuk tanam. Mereka menanam tanaman kontan, buah-buahan serta sayur-sayuran. Pondok-pondok mula didirikan sebagai tempat berteduh dan akhinya dijadikan sebagai penempatan kekal.

Lebih kurang 10 tahun selepas diteroka, penduduk semakin ramai dan bertambah iaitu sekitar 50 keluarga. Kampung yang baru di buka memerlukan seorang pemimpin, oleh itu pada tahun 1911 Tn Hj Mohamad Shariff telah dilantik sebagai Ketua Kampung yang pertama. Beliau merupakan ketua kumpulan peneroka.

Nama Meru telah dipilih bersempena nama sebuah gunung di Tanah Jawa iaitu Gunung Mahameru yang mana ia merupakan daerah asal kumpulan peneroka Kampung Meru. Penduduk Meru mula bertambah dari sehari ke sehari. Kumpulan peniaga keturunan Cina mula berhijrah ke Kampung Meru dan diikuti oleh buruh keturunan kaum India.

Pada tahun 1916, masjid Kampung Meru mula didirikan di tapak masjid lama yang ada sekarang. Pada tahun 1917 penduduk Kampung Meru membuka tanah perkuburan yang terletak di Kampung Hj Mohamad Sharif.

Pada tahun 1918 Sekolah Melayu Sungai Binjai didirikan di tapak Sekolah Rendah (J) Kebangsaan Cina yang ada sekarang. Pada tahun 1924 nama sekolah ini ditukar kepada Sekolah Kebangsaan Sungai Binjai dan berpindah ke tapak Pusat Kesihatan Meru. Atas dasar keperluan sekolah ini terpaksa berpindah ke tapak yang ada sekarang.

Bangunan lama sekolah ini telah dijadikan Sekolah Rendah Agama Meru pada tahun 1955. Pada, tahun 1982 Sekolah Menengah Meru telah didirikan untuk kemudahan pembelajaran peringkat menengah anak-anak tempatan Kampung Meru, Kampung Bukit Kapar dan Kampung Budiman.

Daripada sebuah kawasan perkampungan kecil 100 tahun lalu, kini kampung Meru telah berubah wajah menjadi sebuah pekan yang amat pesat membangun. Kini kampung Meru memiliki segala kemudahan dan infrastruktur seperti sekolah, masjid, surau, klinik, bank lebih 40 buah taman perumahan dan sebagainya untuk kemudahan penduduk.

Kebanjiran dan pertambahan jumlah penduduk serta kepesatan pembangunan Kampung Meru adalah seiringan dengan pencapaian status Selangor Negeri Maju tahun 2005. Kampung Meru akan terus mengekalkan azam untuk meneruskan kejayaan yang dicapai di masa akan datang ke arah menjadikan Kampung Meru sebagai kampung yang cemerlang, gemilang dan terbilang.

Kawasan

Kawasan yang meliputi Meru bermula dari Batu 1, Jalan Meru yang terletak di laluan keluar Bandar Klang dan terdapat Sekolah Menengah Tinggi Klang di situ. Sempadan Meru berakhir di Bukit Kapar iaitu di Batu 8 1/2, sempadan Kapar di Persiaran Hamzah Alang dan sempadan daerahShah Alam di Jalan Paip.



nmpk x??

meru tu mmg total jawa tau!!!

maka???


ye!!!

aku ngaku...aku mmg org jawa!!!

hhehehhe..(bangga2!!!)

sedang aku ...

suspen!!!!


sedang aku memsk UDANG MASAK KARI + AYAM GORENG SEGERA...
(mcm mne la nk kurus..msk pon mknn yg berkolestrol tggi...heheheh)



tibe2..umah ku di dtgi satu hamba Allah...
akak hostel!!!!!


oh!!!
aku dah tahu dah..ape die nk bncg...
aduhai...


aku xmo!!!


die ckp..
kitorg kena siap sedia...
takut2 nnt owner umah ni dtg serang dlm mase dua hari ni....
aduh...dek2..jantung laju...
darah mengalir pantas dlm bdn...
tnpe mengira traffic2 di sekitar perut dan jugak punggung...(bahagian2 byk lemak..hehehe)



wah!!!
dan...


akak tu ckp gak...
siap2 jugak la..
mne tahu kena pindah!!!mati la aku!!!
brg byk...
adeh...

nk pindah mne ni????



igtkn dah settle dah...
alahai..kena citer ngan mama ke???


my syg ???

abah???


korg2???



adoi!!!


mintak2 la kami di benarkan lagi...
doa2 la owner tu nk smbg blk contract..


dan jugak keselamatan kami....
aduh!

cara2 kami menghilangkan stress jasni!!

hah!!!
apekah yg terjadi???

biasa nya..
org kate...
blaja ni senang...
tggl blaja jer...xde responsibility yg tggi terhadap hidup!!!



sape kate!????!!!!!

hampeh!!
blaja susah oooo..
makin lame kitorg dok kolej ni...
makin teruk kitorg pnye stressss....

giler btol..
aku mmg xnk pk...
nk let it go jer..
tp bile pk2 duit yg abah spend..mama spend...
x jd la kan...kena gak teruskan!!!

blaja kt cni..
bkn setakat pasal blaja jer...
mcm2 kitorg kena hadapi...
hostel..management...ptptn (duit!!!!)..kwn2..di sebaliknye jugak x dilupekan...
nk blaja pon susah..
ade jugak org dengki..tp mmg wallahualam la kan...


adeh!!!


letih2...nk habis kan beberapa bulan ni pon terase mase tu lmbt berjln..


kalau mama tahu..
mesti die sedih..
anak nye susah sgt kt cni...

tp xnk la susahkan hati die..

bile habis nnt...
kena la cr keje gune sijil HND dulu...
mintak2 Allah permudahkan...
amin...

dan bile ade mslh...
student mcm kitorg yg dah kt last2 sem ni..
mula la akan jd stress...tekanan fikiran..perasaan..emosi..
smua masuk dlm diri kitorg..


tp aku, nab, del telahpon merelease kan nye dgn bersenam secara menyakitkan kaki!!!!
(korg!!kaki aku mcm nk patah rasenye..hahahah)

kitorg senam tau semlm!!
nk sihat...smbil hilangkan stress...
senaman ape???(rahsia!!!!hahahah)




tgh sedap2 senam...
tibe2 mr jasni...kol kami...
ajak lepak mlm tu..sebab die stresss...
la..igtkn kitorg jer..heheheh

maka...kami pon pegi la melepak...
dok sane...main la satu permainan!!!
bingo..cewah...

buktinye:

cute nye die!!!kakakak..jeles x?
dalila di kejauhan...heheheh...dok bwh lampu pulak kan..xpeh!!yg penting kite hepi..hehehe
ala nab!!!tgn ko..goyang!!!hahahaha
kali ni masih lagi gmbr del...sbb jasni xnk amik gmbr....masih misteri la die ni..peminat2 jasni..sila diamkan diri...kekekeke
haaa...ade aiskrim ngan pizza di ctu...kekekek
hilang terus diet!!!huhuhu


so!!!
stress di dlm diri harus ditangani...
jgn jd sewel...
nnt pkwe lari!!!oh xnk!!!kekekkeek



doa aku..
kitorg berjaya pd last semni..
insyaAllah...


dan pass la pd penghujung degree ni...(especially aku la..teruk sgt aku kali ni!!)


chaiyok2!!!

Thursday, January 20

entry luahan hati..(bile stress ini la jadinye)

sesape yg menyampah ngan entry ini..
jgn bce!!^^
wat xtahu je pon boleh..
heheheh
aku kalau stress mmg suke taip je...
maka...pengarutan akan sentiase berlarut...
sehingga ade yg menyembuhkan nye..


MR.awk!!!
saya rindu awk!!!


ye!!

awk tahu itu!!


heheheheh...


sory syg..
sy terlampau stress..
smpai line maxis pon menyokong sy td...

msg awk masuk skali byk plak td...


hehehehe


ni yg aku citer kt cni ape jadah nye????


aduh!!

kalau pintu hati awk terbuka...
sila la bce yer...


mmg sy rindu awk!!
ye awk tahu itu...heheheheh


(hari2 bgtau..mmg la die tahu...kekekek)

iklan berbayar!!!

di sini, kami ingin mempromote mcdonalds kpd rakyat malaysia...

ianya halal...
mkn lah tanpe was2...


heheheheh



agak2 kalau aku wat advertisement mcm ni...
ade org aware x???



wah!!!
skrg aku byk fokus kpd advertisement2 jer dah...
heheheheh


mne x nye..

tajuk project aku pon ade kena mengena ngan advertisement...
yg lps...kite akan setelkan..


yg akan dtg..
tetap jugak akan kite tempuhi...


maka..

usaha la kite utk mndptkn kejayaan!!!!

baizura boleh!!!
korg pon boleh!!!

mood ayem2!!!

mood ayem2 ok!!!

bukan ayam2..
mksd nye..mood tuk relax2 aku nmpk nye x dpt la nk di amalkn lagi...


kerana...

aku telahpon menerima akibatnya...

Allah maha mengetahui..

ye!!itu kite tahu..

dan Allah jugak..
maha adil..



so..
ini la ujian aku..


maka dgn ini..

sy..ingin istiharkan...
baizura badar akan menjadi seorg student yg baik....


kalau la..adeh!!!
mcm mne la nk berubah ni..hish3...


harap2 dpt la aku berubah..
insyaAllah...


dan..

aku telahpon mendapatkan kate2 semgt dr my syg yg tersyg...

he said that..
awk pndai...jgn risau...
ini dugaan utk awk..
mmg setiap org kan ade naik turun nya...


ya!!!btol!!


baizura boleh..
ini duniawi...
akhirat kena pk jugak kan...


yup2!!


so..
selagi kite ikhlas dan jujur..
insyaAllah...smua ilmu kite Allah berkati...
dunia akhirat...

ini kah mase nye??

sesungguhnya...hari ni..
hari ujian Allah turunkan kpd aku yg aku x sangka2...

yg penting sbr...
tiada hamba nya yg tidak di uji dimuka bumi ini...

segala apa yg terjadi..
ade hikmah nya...percye!!!!


ape yg terjd??
agak bertimpa2 jugak..
menangis pon x gune dah...

bnde dah jadi...

bile mlm...
mula la terase mcm2...

antara nye..
terngiang2 lagu di bwh ini...

aduh!!!

Penyanyi: Safura
Tajuk Lirik Lagu: Jangan Menangis Sayang

Sampainya hati mu
Buatku tertunggu-tunggu
Kemana kau sayang
Tidur malam tak menentu
Rindu merindu selama ini
Ku takut kan menjadi kenangan

Aku menangis sayang
Bila kau tiada
Tak sanggup rasanya aku
Berjauhan dari mu
Resah hati ku

[ Jangan Menangis Sayang lyric found on www.lirik.my ]
Jangan menangis sayang
Ku seperti dulu
Rindu ku hanya padamu
Cinta ku hanya untukmu
Buat selamanya

Kalau padi kata padi
Tidak aku tertampi-tampi
Kalau benci kata benci
Tidak aku nanti terus menanti

Berjanjilah kau sayang
Hanya aku di hati mu
Aku dah berjanji hanya kau di hati


**nk post u tube..xleh plak!!!cr sndr la ekh...


pesan my syg...
awk lupakan je la blog2 tu...
game2...buang smua...
aduh!!!


blog kesygn...
maafkan aku...

Friday, January 14

soalan cepu emas!!xleh gadai ok!!!

soalannya:


dalam bahasa indonesia..korg agak2 la...zoo tu dorg panggil ape???

a. kandang yang penuh dgn binatang2
b. kandang haiwan
c. kebun haiwan
d. kebun binatang



nk jwpn....

sila tggu akan dtg pnye entry!!!!heehee



try la jwb...pd sesiapa yg singgah blog aku ni la..heheheh


tq!!!

Wednesday, January 12

oh hari ini!!kesian aku!!

aku pon xtahu la...

hari ni mmg aku rase kesian ngan diri aku sendiri..


mane x nye...


bgun pagi td pon lambat dah...
last2...delay amik jadual...
nasib baik nab ade utk amikkn jadual..

dapat2 jadual..
wah~!!!
pack giler sem ni!!!oh!!giler la kami nnt!!!heheheh
(jumaat ade kelas!!xbest!)


x cukup dengan itu..
naik tren td...nk balik ke klang..dr mid valley..
tren byk delay...(dah lmbt ni...jnji ngan epul kul 6 smpai batu 3..aduh!)


pastu..naik tren kt kl sentral lagi hampeh!
giler sumpek!!!penuh beb...
aku naik tren td pon xyah jalan...ade org tolak dari belakang jer...
senang!!!tp phm2 la..kependekan aku menjadikan aku sgt kerdil di tgh2 lautan manusia di dlm tren itu!!!
nasib baik coach wanita SAHAJA!!!kalau x...sure kena raba ar!!free2 jer...


xpela...dugaan...Allah nk uji tu...


smpai2 umah...
rehat2...nk mandi plak!

ntah kelam kabut ape ntah aku...
leh plak tutup almari baju..pastu jari terseret kt ujung almari..
peh!!!!berdarah..luka lagi jari2 ku...(aritu je jari kelingking aku dah kena kuku sendiri..parah2!!luka parah...ibu jari plak ari tu kena gigit arnab adik...hampeh!!!)
sekarang!!!jari manis plak!agak2 syg aku nk sarung cincin nnt nmpk x ek?hahahahahh



dan td...
ntah mmg nasib aku la agaknye ari ni...
aku mkn nasi...
tgh sedap2 mkn..terperasan ade telo lalat beb kt ayam tu!!!
aku rase aku dah termkn je telo lalat tu...aduhai!!!


terus x selera aku!!!

mula la perut ku berbunyi!!
mama ckp...xkan la cepat sgt efek nye??(eh!btol jugak...)


maka...tggu la esk azab sakit perut aku esk..
bahana lalat x sedar diri...
sedih!!!!



aduh!

dan sekarang...
aku baru sahaja menyiapkan asemen epul!

oh..kesian baizura hari ini..
byk ujian die...hehehhe


tp org kate..byk ujian lagi bgus...
dpt menguji kesbrn kite sebagai hambanya...
bersusah2 dahulu...bersenang2 kemudian...
insyaAllah...heheheh

Tuesday, January 11

terkenang daku!

bukan dlm doamu ok!!


(aku tahu korg pk ape..tahu la aku cute banget!!!!hahahaha)


tapi dlm otakku!!!hatiku!!!heheheheh


cume td...
aku bosan2..tgk2 la gmbr2 yg di tagged kt fb tuh...


pastu..terbce satu artikel...

mengatakan fb bakal di tutup 15mac nnt?
uit!!yeke??itu smua...kite xtahu la kan..
biar la...


tapi...
aku sempat melihat dan mengopy kenangan2 yg tercipta pd tahun 2010




1. ketika kami berbuka puase bersame rakan2 seperjuangan waktu sekolah rendah:

mase ni..smua org dah knyg...baru terigt..nk amik gmbr lagi...padahal..sebelum tu kitorg dah bantai mengambik gmbr jer..hahahah
patin kate..muka aku mcm mintak nk kena siku...yeke????hahahah
ape la yg mengejutkan siti azila di ctu...aku pon x phm...hhahahha...aku masih tetap steady dan cool...hahahah
ah!!!muka xleh blah btol aku ni!!!hhahahha...jgn pndg kalau x menginginkannya!!hehehe
muka org puase...lihat la...lagi2 yg comel tuh!!(aku)


2. ketika beraya bersama2...

lihat la kami!!!abis kami berpusing2 satu meru..smpai xtahu nk g umah sape plak!!!hhahahah
kat umah dila ni...mak die msk sedap!!!heheheh
aku dan sham...adoih!!!kangen deyh kt die...dah jadi bini org dah pon die...aku???bile lagi ek???syg!!!bile ni???hahahaha(berangan sendirian je la..)
milah dgn kopok nye...adoi!!!dah mcm ultraman dah tuh!!!hahahaah
tggl tggu nk bertukar je tuh...hahahah
oit patin...sape kate kite xde gmbr berdua???hahahaha...cume tibe2 kok ade ana di ctu??hahahaha...ampun!!
mase ni kt umah jali...jali plak xde...mne ko?hahahahha


3. ketika kami mengadakan reunion utk batch tahun 2000 s k meru...

kami sgt gumbira!!!!wahahahah..lame x jumpe nih!!dan aku...x abis2 ngan pen dan kertas...hahahah...xtahu la ape tujuan nye..
sesi bergmbr...masing2 sibuk sakat menyakat...
meja 1
meja 2...di mne terletak nye aku di ctu...heheheh
yg pntg yg ini dulu!!!!heehehe





itu baru kenangan2 dgn dak2 sekolah lame...
lom lagi kenagan nagn dak2 kolej...


wah!!!sesungguhnye...
hidup aku xdela terbuang mcm tu je kan???huhuhuhu



bile dlm keadaan bosan gini la baru aku menghargai kenangan2 tersebut...


thanks korg!!!!

pengisian waktu2 senggang!

teringin nak taip smthing...

tapi xtahu nk taip ape..



aduh!!!

kenpe dok kolej ni makin lame makin bosan ek?
smpai aku dah xtahu nk wat ape...


bapak giler pnye bosan ar..
dan bile bosan...

mula la ikut perasaan...
rindu...
sayang...

smua kuar...
tapi si die x bls msg pulak..
tidur barangkali (ayat berbunyi skema) heheheh...



aduh!!!
tadi time bgun tido..
xdela bosan benar..

sebab aku smbg bace novel yg aku pnjam dr nab...
636 pages...
aku boleh bce dlm mase x smpai 24 jam..
hebat!!!!

mmg citer die best la!!
huhuhu...byk conflict...tp best!


aku harap aku pon akan bahagia mcm watak ad jugak..
insyaAllah..


mane x nye..bosan tahap terlampau dah...
nk msk...brg xde...


smpai kan aku nk basuh kain pon jd mls...
aduh!!!



oh bosan!!
knpe wujud perasaan bosan tu ekh???


sayang...mne awk ni??
sy tgh kebosanan ni!!!


nab plak xde...
ade kt umah mak die..

huish!

Monday, January 10

terbaik!!

memang terbaik la suara mamat ni...
sedap!!!heheheh



cari lirik lagu ni dlm english susah giler...huhuhu
sbr je la..

RINDU

saya rindu sgt kt awk...

awk tau x?


awk pon rindu kt saya x???




tujuan saya selalu bukak blog ni..
sebab nk tgk gmbr awk kt tepi tu...

senyum je kt saya..
hehehe



hari tu last jumpe sy xdpt tgk muka awk lame2...
oh!


adeh..
giler btol la perasaan mcm ni..


tapi xpela..
awk blk nnt kite jumpe ye!!


hehehehe

miss him..^^

gila betol!!!

pengaruh tv sgt kuat di saat aku pulang ke rumah oleh kerana dek cuti sekolah!!!salah!!cuti sem hari tu...

wiwin pengaruh aku utk tgk citer ni:

marry me, mary!!!


adoi!!!mcm x best jer...
tapi sekali aku tgk!!!peh!!
best gilos!!!


dan oleh kerana aku kena blk semula ke kolej ni...
aku akan ketinggalan 3 episode lagi...



maka...
aku pon melihat ia dr u tube..
yela..bosan sgt dok cni...
tgk la korea..huhuhu

nasib baik u tube laju...fuh!
selamat...tp aku bru abis satu episode kok...hehehhe








mmg terbaik ar citer ni!!!
aku suke giler!!!
sesuai gtu hero heroin die...huhuhu


aduh!!!

Sunday, January 9

tak terkata!!!

luas perjalanan ???? ape ekh??lupe plak smbungan nye...
ni mesti gara2 sebab aku x dpt tgk ajl...wah!!!
besar sungguh impact nye!!!hahahah


hah!!!igt...jauh perjalanan...luas pemandangan...heheh
igt pon...
btol la kate pepatah itu...huhuhu
baru sat td...epul anta aku blk ke sekolah!!
ah!!persetan ini sekolah...
kolej la...kolej...heheheh



igt kan kena naik tren...
upe2nye abah kate.: xpela..nnt epul anta!!heheheh

cantik!!!xyah naik tren..suke!!

oleh disebabkan nk anta aku ni jugak la adik2 aku majuk..
mula2 adik..pastu wiwin..gara2 mama x bg dorg ikut anta aku..


alasan tersembunyi: kat blkg tuh ade tong gas...
penuh lagi plak!!!nnt kang kete nye melendut!!!hahahha

manje nye la baizura...
gas pon abah bg bwk yg kt umah..
kat mantin ni dah x jual gas ke????!!!!hahahah


jgn jeles la ye!!
abah mmg syg aku..ape leh wat...
xpela..senang jugak keje aku...
xyah nk g mirda...


oleh kerana adik2 aku x ikut td...
aku pon menjadi kebosanan...
sebab xde kwn nk borak kt blkg...
nk borak ngan epul..xleh!!!
nnt x concentrate plak die drive tuh..




oh bosan!!!


maka: mcm biase...amik gmbr la aku...


tengok la:

epul sgt khusyuk..bgus!!
azrin pon!!!adeh...mcm mne la aku x bosan...aduh....

stail baru beb!!!hohohoho...


saje je pakai selendang tuh ala2 del ngan nab...
ok la.jadi gak...tp senget2...hahahah
nnt mintak tolg tok guru ajar la...(tok guru berkaliber:nab ngan del!!!hehehe)

dan akhir nye..
tibe jugak aku kat kolej ni...
boring plak tuh!aduh!

note:gmbr dr tepi sebab aku x smpai nk amik gmbr dpn...
tu pon amik senyap2...heheheh