Tuesday, May 31

fuh penatnye!!

yah!!
penat2...



cuti sekolah tiba..
maka aktiviti nk penuhkan mase2 terluang pon muncul...
(aku bukan nye ade kena mengena ngan cuti sekolah pon..heheheh)


nyibuk sat...
adeh!!!







kami kembali berkumpul..
kali ni kt sunway pyramid pulak...



tgk citer karak..
syok!!!


tp x brape nk berhantu la..
tp ok la ...

hehehehe~




abis tgk citer tu...
g mkn lak..
laksa shack..

yah!!!
itu la name nye...


hmmm...ok la tu..
sedap sgt!!!

bnde bru yg patut di cube lg akan dtg...




dan td ni..
aku bru je smpai umah...

alhamdulillah..
nab dan jasni pon dah selamat smpai...




P/S: no picture for this post because of technical problem..



oh memory phone!!!
huhuhu~

Sunday, May 29

yay!!kawin2..hehehe

hah!!
kontroversi panas!!!!



baizura ke yg kawin??












oh!!!
bukan!!
slh tu..hehehe



baizura kena tggu abe kacak bergaya kt bwh tu btol2 dpt keje..
hehehheh




citer pasal kawin..
ramai plak yg kawin sejak2 umur aku makin meningkat ni..
harus2!!!
heheheeh



makin byk nombor umur tu..
makin ramai la yg ngate..
"npe x kawin lagi anak timah tu ???"

"eh..die x kawin lagi ke??"



wah2.igt senang ke nk kawin kalau lom keje lagi...
hehehehhe




hah!!!
aku nk habis blaja ade yg kawin..

dah habis btol2 aku blk aritu pon ade..



aku menganggur sementara ni pon ade gak...


tahniah2!!!
semoga kekal ke anak cucu la ye hendaknye...
dan ke akhir hayat nye...
insyaAllah...amin..


hah!!tu die..hehehhe..time elmi kawin..esk nye aku blk mantin blk...nk anta asemen kot..
yg ni plak time nabila a.k.a makcik aku...heheheh..kawin dulu die ye sebelum aku...hish2..
dan yg ni..td bru aku g...ekin..kwn sekolah menengah aku...serba merah u...heheheh


hah..itu la citer kawin2 aku tu...
hehehhe...



tahniah la ye korg..cepat2 la ade baby..
hehheheh

Saturday, May 28

ha!!!mari2!!

ha...
mari2 cik abg cik adik..
makcik2 pon boleh...
pkcik pon boleh...



hehehehe

dgr la ini cerita...
naik je cuti sekolah..
ha..phm2 la..


smua mula la merancang percutian...
wah!!!best banget!!!
aku paling suke tu...heheheh



hehehe!
berjalan je keje aku...
seronok nye kali ni..
g nagn mama,abah, adik2...


sebelum aku blk ke kolej menempuh smula asemen tu ha...
hish3...




kami plan g terengganu...
meh cek habaq mai meh..
negeri org pulak...
hehhheehe




(awat kecek utara?)
aneh!



hahahahha


bru tadi aku cek2 ape yg menarik t'ganu ni ha..
selain penyu die...


byk gak aku dpt..
korg leh klik sini


tgk la ape yg patut...hehehe


citer satu2..
mmg x habis la kan..
heeeheh

ade penyu nangis!!!heh?????menangiskah penyu itu?
pantai nye yg menarik!!!tggu la aku amik sndr gmbr2 nye..heheheh!
masjid nye yg cntik dan unik...
wow!!!!!
ade lagi masjid...
shopping2!!!heheheh
peta die..nmpk ke???

so...
doa2 kan la perjlnn kami nnt ye...
insyaAllah...

(lmbt lg pon nk pegi nye..hehehheh)

bingung tahap antarabangsa!!

aduh!!
tibe2 aku ade perasaan yg x senang duduk..



sebenarnye dah brape hari ni aku rase mcm ni...
tp aku endah x endah..


tp makin lame aku endah x endah..
makin kuat plak die..


adeh!!!
mslh mybe kecik jer..
lg pon bukan mendatangkan keburukan..
kebaikan lagi....



tp hati..
berbelah bagi..
hih!!!!






serabut!
the end~

Tuesday, May 24

aku di belenggu..

adeh!!!
bile cuti mcm ni..
habis belaja pon mcm ni jugak...




wah!!!
teruk2!!!
ape la nk jadi ngan baizura a.k.a aku yg blurr ini...
hehehehe



ape yg aku belenggu sgt tu?



hehehhe..
TIDUR!!!




itu la die...
manjang tdo..
bnde yg slalu aku wat bile ade mase free...


aduhai..
bile dah tdo..badan pon naik..
aduh mak!!!!!



alahai...

Monday, May 23

hasil nukilan aku...

ini adalah hasil keje aku...
heheheheh


video


sila la tgk..

Sunday, May 22

percutian kami bhg 3


last edition!!!


cepat2!!!jgn terlambat...
nnt terlewat..hahahahah~


mcm2 plak aku ni...
asal boleh jer.
hehehehe




okey la..
back to the point...



percutian kami pd hari ketiga..
seronok jugak...


tp masing2 dah kepenatan...
nk xnk..kena gak teruskan...
sbb kami sgt2 excited tuk menghabiskan cuti kami...
cewah!!!huhuhhu



kalau korg perasan..
hari kedua tu x byk sgt aktiviti..
mgkin sebab penat kt jln kot...


cian nye!!!heheheh


hari ketiga..
kami mulakan dgn pemergian kami ke gua tempurung...



ni smua idea si nab la..
die yg cari2 gali tmpt2 menarik kt perak..
dpt la gua tempurung...



jln2...jumpe gak...
x jauh sgt...dekat jer..
kt gopeng..

nice sgt...
tmpt terpencil..upenye2 dlm die..ade khazanah alam yg x dpt dirungkaikan..hehehhe
(ayat nk best plak!!!hahahahah)






berbalik kpd gua td...
ade 4 fasa die sediakan..
tp kitorg g 2 fasa je..
sbb lagi 2 fasa tu wet fasa..
kitorg bkn bwk baju lebih pon..
dgn aku dgn nab x pakai kasut...
terpakse la kami meredah memakai selipar...


best jugak..
tiket masuk...2 fasa 9 rggt..
ok la tu..murah gak..
sbb facilities dlm tu mmg nice..

selesa la perjlnn tu..
ade tgge..org yg bwk pon peramah...
smua die tunjuk kan...terangkan kt kitorg ape yg ade...
mcm2 upenye ade dlm gua ni...









gua tempurung ni..sejarahnye org zaman ntah bile ntah cari bijih timah kot dlm tu...
siap ade cangkul2 lg...








dok dlm tu jgn tnye la peluh2 kitorg mcm mne...
uiiii!!!ucuk giler la kitorg...


niat nk cr tmpt mndi ke ape...
tp x jumpe pon..smpai blk kitorg x mndi pon..
aku je yg tukar sluar..
sbb last2 hari ketiga kitorg..
kitorg lepak kl mlm tu..
(iklan jap)tgk wayang!!!!best...citer thor...
hensem kacak lagi bergaya...
nice!!!!!!
hahahahaha



habis je gua tempurung..
kami blah ke batu gajah...
g ke kellie's castle...
sejarahnye: si kellie tu nk wat kan castle tuk bini die..heheheh













best...nice jer..
romantik banget...
mmg besar la umah die..btol2 castle..
ade lift..menara die kalau di ikutkan die nk wat 7 tgkat...
tp siap 4 tgkt jer..sad2..


ikutkan keterangan2 yg ade kt ctu..dorg kate...
penah ternmpk roh si kellie tu merayau..
ade jugak anak pmpuan nye...
wah!!meremang...heheheheh


habis kellie...kami meneruskan perjlnn ke cameron!!!!
cameron!!!i'm coming!!!hahahhah


perjlnn agak selesa..tp lori byk gak..
jln cantik..

jauh gak nk naik..
same je kalau naik dr tapah..
smpai pekan apee ntah nme die.. kitorg benti mkn kfc..
jasni belanje!!!!
best!


aku??
sakit perut..
hahahah..jadik je aku ni...jamban kfc pon redah jer..
air die...jgn tnye la..sejuk tahap ape jer.

xpela..best gak..
naik kebas pungkuk aku!!!hahhah(kedahrian)







pas mkn..kitorg terus gerak ke tmpt beli belah..
beli la ape yg nk..
strawbery tu harus la..
aku suke..
lain2 aku beli bantal tuk anak buah my buah hati...heheheh
baik btol aku ni...

nk beli sayur...tp xde jual plak..
xpela...
ape leh wat..bk rezeki aku..


oleh di sebabkan mse tu jam dah kul 6 nk mgrb dah..
kitorg x sempat nk masuk ladang teh...
tp ade la jugak kitorg singgah dpn ladang tu...
ok la..wat lepas kempunan..hehehehe



turun cameron tu..kitorg lalu tapah..
jln die jln tnye la..
seram..pinggir jln sipi2 jer beb...aduhai..
nab bwk kete agak kelajuan..
hujan ke ek mase tu??
x rase nye...tp gelapnye ya ampun...

dan satu yg aku aneh...org2 asli kt ctu..
lepak dlm gelap...
aduh..aku takut dlm gelap..
dorg leh ilek jer..

dah mmg tmpt dorg kan..hehehehe




agak jauh gak perjlnn...
kul 9 lebih kitorg tibe kt times square..
g tgk wyg..
heheheh


thor terbaik!
hensem kacak...bdn best plak..
hahahahha





blk tgk wyg..
kul 12 lbh kot..jumpe plak kakak nab..
kt kdai mamak mne ntah..lupe...



ikutkan nk main boling..tp mls plak rase nye..
masing2 penat..
kalau x..leh jugak aku main 10 game!!!hahahahah



mkn mee mamak yg x brape nk mamak tu ha.
xbest..telan je la..
kalau x perut masuk angin..



lepas tu..
blk la kitorg ke kolej...nab drive gak..
sbb jasni dah pening2...
cian mereka..
aku xleh nk ganti mandu...heheheh




smpai kolej dlm kul 4 rase nye...
alhamdulillah...
kami selamat pegi dan balik...



dan kenangan yg paling x dpt di lupekan!!!
kt cherating...


nnt honey moon aku nk g pusing langkawi, perhentian..tioman.cherating jugak...
kopak laki aku nnt..hhahahah




adeh...

tamat la citer percutian kami...
best!!!!




tamat citer percutian tu..
aku ade lg percutian persendirian....
heheheh



nnt aku citer ekh bile dah ade gmbr!!!
huhuhuhu


kedah byk bendang!!best~





(aku menaip dgn keadaan kucing aku tolg taip kan...abis smua perkataan die kuar !@#$%^&*)

percutian kami bhg 2

wah!!!!

masuk plak part 2 dah citer ni...
sila ke pawagan utk tontonan umum..heheheh


best sgt ke???
hahahahaha~



mcm tu la..
aku just nk citer2 pasal keseronokan aku...
dan kwn2 saat2 kami habis kan percutian kami selama 3 hari...




pd hari kedua...
kami dah decide nk g pusing perak plak...
aku la semgt sgt nk g taiping2...
zoo taiping yg kate nye best time2 mlm tu ha....



sekali search2...
upenye kena patah balik...(padahal leh lalu cameron tuk smpai perak..)


xpela...duit byk lg...
heheheheh



perjlnn start pd pukul 12 lebih...
mase tu la kitorg bru nk sarapan...
walaupon mase tu sbnrnye dah waktu lunch..
hehehehhe




ye xpela..
asal kan leh isi perut...



mula2 cantik je jasni yg bwk..
smpai mne ntah...tukar plak nab bwk...

rupe2nye..
perak tgh musim ujan...
banjir sane cni...


mne la kitorg tahu..
tp xpela...smpai dah pon...



sepjg perjlnn...
mcm2 kami lalui...


1. jumpe perkataan pelik2 di signboard tepi2 jln...antara nye: nme2 kmpung: mambang di awan (aneh x???heheheh~), signboard amaran: kalau memandu perlahan sila la ke kiri...hahahahah

2. time nab bwk...jln pecah2..x elok la maksudnye...bile jasni bwk...leh plak byk lori...
agak aneh..tp tu smua kebetulan...no worries la...eheheh..lebih kurg 40 biji lori gak jasni dan nab kira2..

3. perjlnn agak kesesatan..sbb kami lalu jln dlm...

4. smpai perak..kami pelik..sbb kebykn lori2 dorg..smua nye amik side kanan jer...slow2 pon kanan jer...jasni pnye mrh jgn tnye la..hehheh



tu la die cabaran2 kami...hehehee


smpai jer kt perak...kami carik teluk intan dulu!!!

npe lak g teluk intan???



gatal2 aku nk tgk menara condong...
xpeh!!!dorg turutkan jer...
asalkan lepas kempunan..hehehehhe




skali smpai...kecondongan die agak diragui..
kerana kami tgk dr tepi blkg...dpn..same jer..


tp jasni kate condong...
skali aku tatapi lame2...
ade la jugak...ehheheheh







habisan je menara condong..
kami straight terus g taiping..


long journey gak..
100 lebih km gak nk g taiping dr teluk intan...besau jugak perak ni...


heheheheh


menapak la kami sehingga ke zoo taiping...
RM16 dewasa..kanak2 xtahu la aku..







seronok jugak..
tp byk bnde x dpt tgk...

sedih...
paling comel adalah kucing nye...
kucing hutan...kucing batu..
nice!!!

byk2 binatang..binatang ape yg pemls!!!????



jwpn: tiger pemls!!!hahhaah



kalau ah knyg bkn main lagi die tdo...
hish3..



nab paling musykil kt burung2 yg ade kt ctu..
nab pelik..kenpe burung2 tu x terbang kuar...
ilek je pihak zoo x wat cage tuk burung2 tu...
hahahah..nab2..ape jer..


pas naik bus zoo tu..
kami menjlnkan kaki...
lame2 kt ctu..
x pk plak jap lagi nk tdo mne...


wah!selambe je smua org...

xpela..
g la tnye seri m'sia pnye hotel..
RM140 semlm...


mak aih mahal nye...
semlm je..
dah la kena check in kul 12 tghr..
mase tu dah nk kul 12...
rugi2!!!



terpkse la kami meredah mlm tuk cr tempat penginapan...
nab kanan bai kiri!!!!jasni berkata..
hheheheh



mksd nye..aku cr bahagian kiri..nab bahagian kanan...

jln2...dpt gak kami tmpt tdo yg selesa dan berbaloi..
seronok...air cond tuh!!!heheeh
taiping view motel nme di beri...cewah!





mula2 igtkan nk numpang umah bpk nab..
upenye x dpt..

disebabkan hal2 tertentu..


xpela..tdo la mne2..duit pon ade lg..
cukup la...



tidur la kami dgn selesanye..
utk menyambung aktiviti murni kitorg pd keesokan hari..


itu la citer hari kedua kami...
best gak...best menapak kt atas jln raya..
hish3~

Saturday, May 21

oh rindu lagi...

hehehehe...
rindu sape tuh???


jeng3...



no komen..
mmbw kontroversi kalau di nyatakan...


jodoh itu adalah salah satu jnji Allah...
percye saje pd yg dah ditentukan!!!


peace ya!!!

lame benar!!!

oleh di sebabkan ke"busy"an aku yg terlampau2!!!!
mengalahkan mase wat project plak kan...


ehehehhehe



aku x dpt nk update blog ni sentiase...
citer2 yg aku dah tulis pon smua nye masih terperap kt dlm draft tu ha...
aku pon x tahu tahun bile nye nk siap citer tu...



tp xpela...
tggu je la ekh...
hehehehhehe



akan dtg ade citer2 best...
gmbr2 menarik yg aku dpt dr nabila!!!
(akibat dr hp yg xde memory...)



oh~

Wednesday, May 11

percutian kami. bhg 1..

(citer basi!!!heheehe~)

setelah bertahun lame aku menyimpan post ini di draft!!!
akhirnye...kuar gak edisi pertama...hahahhaha


jeng3!!!!


hahahha~



seronok sgt ni knape plak ko ni bai!!!!???
hah!!!



seronok la...beberape hari yg lepas...(rase mcm dah lame dah kitorg g??!!!)

kami telahpon menghabiskan waktu dan jugak money of our parent tuk g bercuti!!!
hhahahahaha...jgn mrh yer...




dulu2...
mase lom habis sem...
plan2 mmg nk g ramai2...
ajak la sape2 yg nk g...


alih2..
oleh sbb2 tertentu...
tinggal la aku nab dan jugak jasni...

mazidah dan del xdpt ikut...



xpela..
plan harus di teruskn..
kalau x kena pulangkan blk wang 300 tu...



huish!!!xleh2...
segan plak ngan mama abah..
sbb dah citer gempak2..

tibe2 lak x jd...
xleh...


maka proceed la kami percutian kami dgn 3 org sahaja...

nice jugak!!!
ade jugak kenangan yg best!!!!

xdpt di lupekan smpai bile2...

esk2 kalau dah ade anak2...
citer la ngan anak2..


"mak dulu...g bercuti kt cni ni ha..."



hehehhehe



bukti???

ade!!!!!:


first day:


kami menggerakkn diri kami ini tuk bgun 3 pagi!!!
oh!giler ape???

3 pagi??aduhai..
xpela..demi percutian bersama rakan2...
bgun gak!!!


berebut2 ngan nab...
sbb aku tumpang umah nab tuk tido...

(baizura dah kena halau ngan budak junior yg xreti sabo!!!)

heheheheh~



berbalik pd citer yg asal..
(over terlebih jap td!!)


bergerak la kami pd kul 4 pg...
tepat 4 pg plak..
mula2 halangan yg kami dpt adelah: xlepas guard hostel tu ha...


adeh!!!
ko xtau ke kitorg nk dah blah dr kolej tu??
bkn student lg la...heheheh


so bermakne: guard2 tu xde hak nk halang kami...
huh!!!!


heheheh~
tp xpe!!!nab bijak...

die kate kt guard2 tu..
kitorg ni resident!!
yes!!!

lolos jugak kami....


mula la mncr jalan...
pg2 buta...
masing2 x cukup tido..
gara2 excited nk g bercuti...
heheheeh



semgt semkin berkobar2 selepas kami melepasi sempadan selangor dan pahang: terowong la..


pemandangan subuh yg biase nye kami x kan melihatnye..hahahaah(terbongkang blk pas subuh..mmg ler!!!!)


mase tu bru nk masuk subuh..
mencr la kami surau utk solat subuh...
alhamdulillah...dpt gak...


(rahsia hari first: aku sakit perut sepjg perjlnn..asik2 cr toilet..huh!!!)
heheheheh

yeh!!!!muka ngantok!!!hehehhe
nab kena tukar mandu ngan jasni...sbb jasni bwk kete dah ke kiri kanan..bahaya!!!heheheh~



dan di bwh ini...
nmpk kan matahari dah mula naik..
mmg panorama ciptaan Tuhan sgt2 cantik!!!!




yes!!!!
dan dlm kul 9 lbh..
kami pon tibe di cherating...
xde la lame sgt perjlnn tu bile dah nmpk laut yg meluas...


heheheh!


jasni yg konon2 ngantok tu pon dah x ngantok dah...
nab plak...tgh drive pon nk tgk laut...
hish3!!!ehehehe



oleh di sebabkan aku ni kaya sgt...
duit pon simpan dlm bank jer..
terjadi lah satu kejadian...
dimane...kami terpkse mencari dahulu bank2 berhampiran utk mengeluarkan wang ku..
hehehehe
(ampun ya kwn2...)

dan kami telahpon menyeberangi negeri jiran kpd pahang: terengganu utk mncr bank...



tp tu smua selepas kami dah smpai ke pantai cherating tu..
dah sure yg kitorg nk lepak kwsn ctu...


nk tgk pantai cherating ke korg ni???heheheh

meh cni tgk...





hah!!!korg tafsir la sndr kecantikan cherating tu mcm mne!!!!
best giler!!!!!


aktiviti kami di isi plak dgn g river boating..
tgk akar2 pokok mangrove..
(x kesudah nye pon...hahahah)


org tu kate kalau g dgn nasib yg baik..
leh jumpe byk binatang2 kt utan2 tu...
sekali kitorg g...
susah nye nk tgk...
tp xpela..best gak..sebab leh main air..


nice!!!
ni la kwn bru kitorg!!!heheheheh




paling penting pengalaman naik boat...
syok!!!!


blk ke bilik smula..
kitorg rehat2...
mndi2...

turun balik tmpt hafiz tu...
nk tgk kelip2!!!!


best gile!!
sebab org tu leh panggil kelip2 tu...


cantik...
tp kelip2 ni nk pupus dah...susah la pasni nk tgk...
hopefully dorg pelihara baik2 la tmpt tu...
bru la x pupus...^^

balik dr tgk kelip2...kami mengambil gmbr sat...


nk amik gmbr kelip2 xleh...
sbb mereka akan lari bile nmpk flash...
lg pon mlm2..mne la nmpk kan...heheheh




nk tgk x kami pnye chalet yg murah dan agak selesa tuh?
meh2!!!!


megi2!!!mkn tghr kitorg!

best x??hhehehe
no komen!!


lagi ape nk citer nih???
ha!!!

ptg bile ekh si nabila ngan jasni tu mndi pntai...
aku pon lupe...
byk kali gak kitorg lepak pantai tu...
pagi ptg mlm...
mlm tu best gak...tp xleh lame lak...
ade org matikan lampu dekat2 ctu...

sad2!!!!
hasil titik peluh aku!!!cantik kan?


cantik kan???jernih giler!!syok habis!



sbb cantik sgt air die...
aku x dpt mndi..
oleh sebab2 tertentu!!!!heheheh!(phm2 sudeh!)







kenangan di atas pasir cherating:




jasni ade selipar baru!!!!
"oit2!!!aku nk balik laut!!!tggu ombak!!!"hahahahah..
baizura comei!!!hahahah~




(rindu cherating!!!aku menaip2 entry ni dlm keadaan otak aku terawang2 kenangan kami itu!!!)
pasir yg memutih...
air yg biru....
langit yg terpampang luas...hahahaha





nnt kan citer bhg 2: hari kedua kami~