Monday, August 9

dah tukar plak!!!

sekarang ni..

jadual aku seharian tidak lg seperti dahulu sewaktu berada di kolej...



kenape????



sebab aku skrg ni ade di umah ibunda tercinta kerana di sebabkn oleh cuti ketiadaan kelas...



kelas dah habis...tp exam lom lg...



dan kerana dek bosan di kolej tnpe insan tersyg...

BUT:


aku pon mmbawa diri utk pulang ke meru!!!huhhu




kalau dulu di kolej:

1. leh bgun lmbt!!!best giler...

2. keje2 umah...nk wat pon boleh...xnk pon xpe!!!!

3. keje aku..ngadap tv 24 hours tnpe gangguan dr ibunda...atau adk2...

4. mkn pon sorg2...best..sbb xde nk kongsi2 mknn...hehehehe

5. lipat baju pon..baju aku je...basuh bju pon..baju aku jer...

6. selain tv...internet pon 24 hours

7. keje aku kt kolej...bergosip je ngan si nab....

8. kalau rindu kt yg tersyg...turun gerai jer...hilang rindu....huhuhu

9. msk pon msk mkn sndr...xyah nk msk ikut cita rasa org lain...

10. mandi pon ikut sukati aku jer...hhahah



tp sekarang!!!


segala2 nye berubah...


kat umah:


1. bgun xleh lmbt...abah bising..mama bising...suh basuh kain..nnt tghr ujan katenye....

2. keje2 umah...mesti wat...kalau x wat sehari..umah mcm tongkang pecah..kalau x tongkang pon, mcm singapura di landa todak...hahahah

3. 24 hours tv??no way..berebut...hish

4. mknn pon kena kongsi la...kitorg kan seadk beradik yg sepakat mmbw berkat...hahahaha

5. baju plak..makin byk la..nasib baik ade mesin basuh..tggl pusing jer...huhuuh..lipat kain keje mama...

6. internet lak kt umah ni kena kongsi2...adk2 pon giler online...adoi!!!

7. kalau bergosip...mmg tetap ade..sbb mak aku pon same je mcm aku...kuat bercerita...hahahah

8. kalau rindu yg tersyg..msg je la..walaupon msg x di layan...huhuhuh

9. kalau kt umah...mak yg msk..tu yg best tu...huhuhuh

10. mandi plak..ade peraturan nye....smua kena mndi ikut time abah...kalau x, kena rotan!!!huhuhuh




dan tugas tmbhn baru:

ngecat umah!!!!
gara2 abah tmbh umah lg kt bahagian dpn tu...

adoi!!



dan smua yg mak aku suruh...
aku hadapi nye dgn kemalasan...



aku xtau la knpe mls sgt...




kalau tnye patin:

die kate kena sampuk ngan jin mls....

ngarut jer die..hahahahah



selain itu:



dugaan2 kt umah pon x kurg hebatnye sbnr nye...


td aku nk print resepi2 berharge utk raya tahun ni...xleh plak...

ade saje yg x kena....


dan kini...aku rase berslh ngan epul..
sbb printer ni mcm hampeh jer..xleh gune..huhuhu


aku bukak smua...
keringkn gtu....

hope esk smua ok la...adoi!!!!





sebenarnye:

dok umah ngan mak la perkara terbaik yg kite perlu hargai...

2 comments:

  1. hahahahahah !!!

    ko kn kesampukkk ..

    anehhh ..

    kapokkk ...

    ReplyDelete